STARO ŽENSKO IME NOSI PREMOĆNU SIMBOLIKU: Bilo je ZABORAVLJENO, a sada je HIT zbog JEDNE SERIJE! (FOTO)
Devojčica / ilustracija, Foto: Anna Grigorjeva / Panthermedia / Profimedia

nomen est omen

STARO ŽENSKO IME NOSI PREMOĆNU SIMBOLIKU: Bilo je ZABORAVLJENO, a sada je HIT zbog JEDNE SERIJE! (FOTO)

Iako ovo prelepo ime na prvu možda zvuči moderno, zapravo je reč o davno zaboravljenom imenu

Objavljeno:

Tradicionalna imena poput Jelene, Milice, Nikole, Jovana padaju u zaborav, a devojčice i dečaci dobijaju jedinstvena i zvučna imena, kojima često nisu potrebni ni nadimci. To je trend koji godinama vlada u našoj zemlji i zbog kojeg ta stara, lepa i velika imena trpe. U skladu sa tim, često čujemo onu latinsku, dobro poznatu: nomen est omen, zato treba dobro da obratimo pažnju na to koje ćemo da izaberemo.

Jedno od najpopularnijih imena za decu u svetu trenutno, a i kod nas ima baš posebno značenje, a njega rado biraju i poznati.

Naime, nedavno se porosila jedna od najpoznatijih sportskih novinarki Dileta Leota, koja je svojoj ćerki dala ime Aria.

Iako ovo prelepo ime na prvu možda zvuči moderno, zapravo je reč o davno zaboravljenom imenu koje se pre par godina ponovo vratilo u modu. Reč je o ženskom imenu italijanskog porekla koje u prevodu znači lavica, plemenita, časna.

Popularnost ovog imena porasla je u poslednjih nekoliko godina, najviše zahvaljujući liku u jednoj od najgledanijih serija "Igra prestola". Stoga, nimalo ne čudi što su ovo ime počeli vrlo rado da biraju i roditelji u Srbiji.

U nekim se zemljama ovo ime takođe daje i muškoj deci, pa tako u Indiji to može biti ime i za dečaka i devojčicu, dok je u arapskim zemljama ovo ime uglavnom izbor roditelja za njihove sinove.

Bonus video:

02:02

KAKO DOĐU RODE, TAKO SE RAĐAJU DECA Hit objašnjenje domaćina iz čačanskog sela TEK JE IZNENAĐENJE KAKVA SU IMENA DALI PTICAMA

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.