EVO KAKO ĆE SE ZVATI SRPSKI AMBER ALERT SISTEM! Hitno će obaveštavati javnost o NESTANKU MALOLETNOG LICA!
Amber alert, Foto: amberalert.rs

poznati detalji

EVO KAKO ĆE SE ZVATI SRPSKI AMBER ALERT SISTEM! Hitno će obaveštavati javnost o NESTANKU MALOLETNOG LICA!

Ministar Bratislav Gašić je formirao radnu grupu u februaru ove godine koja ima zadatak da uvede Amber Alert sistem u Srbiju

Objavljeno:

Srpski Amber aler sistem, koji uskoro treba da zaživi u našoj zemlji zvaće se "Pronađi me".

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas sastanak radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica, na kome su razmotreni do sada preduzeti koraci na uspostavljanju ovog sistema koji će u Srbiji nositi naziv "Pronađi me!", saopštio je MUP.

Policija
Policijafoto: Printscreen/RTS

Stevandić je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo Instrukciju o postupanju policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti, koja definiše jasne i precizne korake aktiviranja i funkcionisanja sistema.

- U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, kako je ukazao, počeo je rad na izradi platforme za hitno obaveštavanje javnosti - navodi se u saopštenju MUP-a.

Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS poruke, prekidom televizijskih i radio emisija, kao i kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

Amber alert radna grupa
Amber alert radna grupafoto: MUP

Državni sekretar je još jednom podvukao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovoga procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem i zahvalio se svim članovima radne grupe na dosadašnjem zalaganju.

U sastavu radne grupe za uvođenje sistema "Pronađi me!“, koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

Bonus video:

01:12

TIJANA BI BILA ŽIVA DA JE POSTOJAO AMBER ALERT! Igor Jurić otkrio do detalja kako funkcioniše sistem: Svi građani su uključeni!

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.