KREĆE SEZONA PREHLADA, PROVERITE DA LI VAM JE ZDRAVSTVENA KNJIŽICA OVERENA: Potrebna su vam samo DVA PODATKA!
Zdravstvena knjižica, Foto: Nemanja Pančić

VAŽNO

KREĆE SEZONA PREHLADA, PROVERITE DA LI VAM JE ZDRAVSTVENA KNJIŽICA OVERENA: Potrebna su vam samo DVA PODATKA!

Jednostavnim unošenjem broja zdravstvene isprave i LBO broja koji se mogu pročitati na knjižici dobijaju se tačni podaci

Objavljeno:

Sa početkom jeseni, promenama vremena i polaskom dece u školu, počinje i sezona prehlada. Neretko nam je potrebna i pomoć lekara, a mnogi kasno shvate da im zdravstvena knjižica ipak nije overena.

Čipovane zdravstvene knjižice jesu praktičnije i jednostavnije, ali njihov mali nedostatak jeste to što nigde na njima ne može da se vidi da li je i do kog datuma knjižica overena.

Bez obzira na to, Republički fond za zdravstveno osiguranje je još 2016. godine omogućio svim svojim korisnicima da na vrlo jednostavan način i taj podatak provere.

Na svom zvaničnom sajtu Fonda pod stavkom – Način provere isprave o osiguranju (OVDE), jednostavnim unošenjem broja zdravstvene isprave i LBO broja koji se mogu pročitati na knjižici dobijaju se tačni podaci o tome da li je knjižica overena, odnosno o datumu do kog je overena.

Provera zdravstvene knjižice
Provera zdravstvene knjižicefoto: Printscreen / rfzo.rs

Potom će se otvoriti stranica na kojoj možete videti datum do kog je overena vaša zdravstvena isprava, ali i datum poništavanja zdravstvene isprave, ukoliko se to desilo.

Bonus video:

03:31

Bolnica Kruševac

(Espreso/ Ana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.