STIGLO JE HITNO UPOZORENJE RHMZ ZA OVO PODRUČJE: Intenzivni pljuskovi POČINJU u narednih sat vremena
Pljusak / Ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

STIGLO JE HITNO UPOZORENJE RHMZ ZA OVO PODRUČJE: Intenzivni pljuskovi POČINJU u narednih sat vremena

Danas će biti svežije u odnosu na prethodni period

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod upravo je izbacio hitno upozorenje za severnu Bačku na intenzivne pljuskove i veliku količinu padavina.

„U narednih sat vremena na području severne Bačke (u okolini Bačke Topole) očekuju se intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i još novih 10 do 15 mm padavina“, objavio je RHMZ u 9 sati na svom sajtu.

Prethodno je najavljeno da će se oblačnost sa područja Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije premeštaće se ka istoku uslovlјavajući kišu i plјuskove sa grmlјavinom, a lokalno i pojačan vetar i veću količinu padavina od 10 do 20mm za kratko vreme.

1 / 5 Foto: Zorana Jeftić

„Takođe, na području istočne Srbije, Braničevskog okruga i juga Banata i u naredna dva sata očekuje se izolovana pojava plјuskova sa grmlјavinom. Na području Beograda u naredna dva sata kiša i plјuskovi sa grmlјavinom“, najavljeno je u 7.30.

Danas će biti svežije u odnosu na prethodni period sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom, koji će posle podne i uveče u centraloj, južnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i intenzivniji uz pojavu grada i olujnog vetra u zoni plјuskova.

Za celu Srbiju na snazi je upozorenje na vremenske nepogode.

„Plјuskovi i grmlјavina koji se danas (29.08.) očekuju u Srbiji lokalno će biti intenzivniji (od 20 do 40 mm za kratko vreme) uz grad i olujni vetar sa većom verovatnoćom pojave u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlјe posle podne i uveče.Plјuskovi i grmlјavina koji se danas (29.08.) očekuju u Srbiji lokalno će biti intenzivniji (od 20 do 40 mm za kratko vreme) uz grad i olujni vetar sa većom verovatnoćom pojave u južnim, centralnim i istočnim krajevima zemlјe posle podne i uveče“, ističe RHMZ.

Bonus video:

00:48

Jako nevreme sa gradom pogodilo sever Crne Gore

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.