U OVIM KRAJEVIMA SRBIJE ĆE BITI GRMLJAVINE U NAREDNA DVA SATA: RHMZ se oglasio, stiže DRASTIČNA PROMENA VREMENA
Pljuskovi / ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

STIŽE OSVEŽENJE

U OVIM KRAJEVIMA SRBIJE ĆE BITI GRMLJAVINE U NAREDNA DVA SATA: RHMZ se oglasio, stiže DRASTIČNA PROMENA VREMENA

Prema vremenskoj prognozi, sutra nas lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 milimetara

Objavljeno: 18:06h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u naredna dva sata na KiM kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

- U naredna 2 časa na Kosovu i Metohiji, kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom - piše u RHMZ najavi.

RHMZ najava

Do kraja dana veoma toplo

Kako su meteorolozi najavili, do kraja dana će biti veoma toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 35 do 39 °S. U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Rashlađivanje na Adi
Rashlađivanje na Adifoto: Tamara Trajković

Sutra osveženje

Sutra (29.08.) značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje u svim krajevima sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će biti izraženiji posle podne i uveče u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje, navodi se na sajtu RHMZ.

Da podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da će danas u Srbiji biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 37 °C, u Beogradu oko 37 °C. Posle podne se u planinskim predelima jugozapadne Srbije, a krajem dana i na severozapadu zemlje uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Danas će najtoplije biti u Beogradu, Nišu, Loznici, i Kragujevcu, gde će najviša dnevna dostići 37 podeok. Najsvežije biće na Zlatiboru gde je predviđena maksimalna dnevna 31 stepen.

Prema vremenskoj prognozi, sutra nas lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 milimetara za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

Bonus video:

01:36

STRMOGLAV PAD TEMPERATURE, OD PONEDELJKA SE OBUCITE TOPLIJE! Meteorolog otkrio veliku promenu vremena koja nas čeka od SUTRA

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.