Hleb i ostatke hrane sakupljam u kontejneru jer nisam primio platu 22 meseca! (FOTO) (VIDEO)

bruka i sramota Srbije

Hleb i ostatke hrane sakupljam u kontejneru jer nisam primio platu 22 meseca! (FOTO) (VIDEO)

Kako je firma krenula da propada, tako je propao moj život. Umrla mi je žena, pa majka. Operisan sam, a imam gluvog nemog sina kog treba da prehranim, a nemam odakle
Objavljeno: 16:28h
"Više sam gladan nego sit. Sakupljam hleb i ostatke hrane po kontejnerima - jer platu nisam primio 22 meseca." U Beogradu 10.500 ljudi nema šta da jede, od toga skoro polovina su deca!
radnik građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" Beograd
Suzana Trajković
Tamo ne smem da se pojavim jer sam dužan svima, i komšijama i prijateljima. Platu nismo primili 22 meseca u smeštaju za radnike u Dobanovcima 4 meseca nemamo struju jer gazda nije platio račune
I vodu nam isključuju povremeno - ne znam kako se do sada nismo zarazili! Vladu Srbije gde su održali protest poslednju platu dobili su u decembru 2013. godine.
Suzana Trajković
Suzana Trajković
Kako navode radnici te firme, direktor "Ratka Mitrovića" Dušan Basara doveo ih je do prosjačkog štapa. -
Kako je firma krenula da propada, tako je propao moj život. Umrla mi je žena, a ubrzo i majka. Operisan sam i nesposoban za rad. Pritom imam gluvog nemog sina kog treba da prehranim, a nemam odakle! - priča Zoran Dimitrijević, majstor tog preduzeća.
Suzana Trajković
Kako kaže, na njihovom stolu nema čak ni kore hleba. - Opština Velika Plana, u kojoj živim, dala mi je jednokratnu pomoć. Živim od pozajmica, i pomoći prijatelja i bližnjih. Na našem stolu nekad je jedan hleb koji delimo, a nekada čak ni to . Sramota je što se naš direktor Basara vozi u džipovima, otvara nove firme i banči po kafanama, a mi jedva preživljavamo - priča kroz suze Dimitrijević.
Suzana Trajković
Iz sindikata građevinarstva podsećaju da nekada radili na izgradnji najvažnijih objekata širom Afrike, Azije i Evrope, a da su sada na ivici egzistencije.
Suzana Trajković
Aleksandar Vulin,
Protest radnika firme Ratko Mitrović

"Hleb i ostatke hrane sakupljam u kontejneru jer nisam primio platu 22 meseca!" #Protest radnika firme "Ratko Mitrović" Više na: http://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/13546-hleb-i-ostatke-hrane-sakupljam-u-kontejneru-jer-nisam-primio-platu-22-meseca-foto-video.html

Posted by Espreso on четвртак 19. новембар 2015.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.