"MOŽDA ĆE SE ZA NJEGA IZRODITI DRUGI ADEKVATAN MODEL": Direktor škole "Dr Dragan Hercog" o školovanju DEČAKA UBICE
Dečak ubica, Foto: Privatna arhiva/Kurir, Tamara Trajković, Petar Aleksić

oglašavanje direktora

"MOŽDA ĆE SE ZA NJEGA IZRODITI DRUGI ADEKVATAN MODEL": Direktor škole "Dr Dragan Hercog" o školovanju DEČAKA UBICE

Mišljenje lekara biće za smernica za dalje postupanje

Objavljeno:

Direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", koja se bavi edukacijom dece koja su na dužem ili kraćem bolničkom lečenju, Zoran Aleksić izjavio je danas da njegova ustanova nije imala nikakav kontakt sa maloletnim dečakom ubicom, koji je ubio 10 osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar", i da će se nastavnici te škole ponašati krajnje profesionalno kada on bude upisan u nju.

U izjavi za agencije, Aleksić je rekao da je još uvek u toku administrativna procedura za prelazak dečaka ubice u tu ustanovu, a da oni, do sada, nisu imali nikakav kontakt sa njim niti su ga videli, iako u bolnici u kojoj je smešten imaju dva odeljenja starijih razreda i jedno mlađih.

OŠ Dr Dragan Hercog
OŠ Dr Dragan Hercogfoto: Printscreen/Google maps

"Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim"

- Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci - rekao je Aleksić.

Dodao je da će se, u saradnji sa lekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primenjivati.

"Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi"

- Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi sa učenicima koji se nalaze na dužem bolničkom i kućnom lečenju. Mišljenje lekara biće za nas smernica, kako ćemo postupati i u kom obimu ćemo raditi. Moguće je da će se iz svega toga izroditi neki drugi model koji će biti adekvatan za taj slučaj - rekao je Aleksić.

Mesto tragedije na Vračara
Mesto tragedije na Vračarafoto: Nemanja Nikolić

Istakao je da nikada nisu imali slučaj kao što je dečak ubica, ali da rad u bolničkim uslovima zahteva stalno prilagođavanje u čemu imaju puno iskustva.

Bolnice su sistemi gde je lečenje na prvom mestu, a obrazovanje dođe kao nadogradnja. Od toga zavisi naš rad", poručio je Aleksić.

Bonus video:

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.