JAGNJETINA NA LESKOVAČKOJ ROŠTILJIJADI KAO SUVO ZLATO: Turisti u ŠOKU od ovogodišnjih cena
Leskovačka roštiljijada, Foto: Printscreen/Youtube/ Rominfomedia

au

JAGNJETINA NA LESKOVAČKOJ ROŠTILJIJADI KAO SUVO ZLATO: Turisti u ŠOKU od ovogodišnjih cena

Ove godine je za nijansu skuplje od prethodne

Objavljeno:

Tradicionalna 33. leskovačka roštiljijada ove godine traje od 21. do 27. avgusta, a u centru grada poređano je oko dvadesetak štandova na kojima se prodaju specijaliteti po kojima je inače Leskovac naširoko poznat.

Na štandovima su postavljene raznorazne đakonije i "čudesa od mesa" počev od roštilja, pečenja, pića, a sudeći po reakcijama građana i turista cene su visoke, piše Kurir.

Roštiljijada
foto: Printscreen/Youtube/ Rominfomedia

"Ove godine je za nijansu skuplje od prethodne. Obična pljeskavica od 100 grama je od 300 dinara pa naviše, uglavnom oko 350, gurmanska je za 100 dinara skuplja i na većini štandova je 450 dinara, dok sok košta preko 200 dinara", priča jedna Leskovčanka koja živi u centru i dodaje:

"Iako je ovo roštiljijada mnogi posetioci preferiraju da umesto roštilja pojedu dobru prasetinu ili jagnjetinju. Međutim, cena kilograma prasećeg pečenja košta oko 2.500 dinara, dok jagnjetina ide i do 3.000 dinara. Cene svih vrsta pečenja su bukvalno kao u restoranima u Beogradu, dok, bogami, ni pljeskavica nije jeftinija".

Roštiljijada
foto: Printscreen/Youtube/ Rominfomedia

Kako Leskovčanka kaže napumpane cene opravdavaju visokom cenom zakupa, ali i generalno zbog poskupljenja mesa i u mesarama.

Podsetimo, ova gurmanska manifestacija traje sedam dana, a posetioci pored dobrog roštilja mogu da pronađu i druge specijalitete sa juga, ali i da očekuju i brojne koncerte i takmičenja.

01:50

RED ĆEVAPA, RED PLJESKAVICA I - BAJAGA! Nikad nisam bio na Roštiljijadi, vraćam se u Leskovac posle 10 godina: OVO ĆE BITI POSEBNO

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.