MALA NINA (5) SE BORI SA TEŠKOM DIJAGNOZOM: Tata joj je UMRO, ostala je sama sa mamom, POTREBNI SMO IM!
Nina Tejić, Foto: Privatna arhiva

196 na 3800

MALA NINA (5) SE BORI SA TEŠKOM DIJAGNOZOM: Tata joj je UMRO, ostala je sama sa mamom, POTREBNI SMO IM!

Nini su potrebna novčana sredstva za dva operativna zahvata stopala i kukova

Objavljeno:

Nina Tejić rođena je 2017. godine sa anomalijom stopala, kukova i sa kraćom levom nogom. Mama ju je dobila jako mlada, a samo dve godine nakon njenog rođenja, Nini je preminuo tata. Porodica Tejić je primer kako nesreća nikada ne ide sama.

Nina je prevremeno rođena u 34 GN sa svega 1550 grama, iz trudnoće komplikovane krvarenjem zbog čega je majka bila hospitalizovana u GAK Narodni front. Tada je uočen intrauterini zastoj ploda i viđene su anomalije.

Po rođenju je smeštena u izolaciju pod oksigenoterapijom, a deformiteti mišično koštanog sistema su odmah uočeni. Prevedena je na Institut za neonatologiju radi dalje dijagnostike i lečenja, a potom u UDK Tiršova. Nini su još u novorođenačkom periodu postavljene dijagnoze: obostrano urođeno iščašenje kuka (Q65.1 Luxatio coxae bilateralis congenita), skvrčeno kopitasto stopalo, uvrnuto unutra (Q66.0 Talipes equinovarus), sraslost prstiju, neoznačena (Q70.9 Syndactylia, non specificata) i defekt pregrade komora srca (Q21.0 Defectus septi ventriculorum cordis) i urođeno mek grkljan (Q31.5 Laryngomalacia congenita).

Do sada se lečila u Univerzitetskoj dečijoj bolnici Tiršova. Pokušali su lečenje luksacije kukova, ali bezuspešno. Operacija nije rađena s obzirom da lekari nisu sigurni da li može da se operiše.

Porodica je došla do bolnice koja bi odradila operaciju. Nini su potrebna novčana sredstva za dva operativna zahvata stopala i kukova.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Jedini spas za Ninu je operacija u privatnoj klinici u Beogradu, ali majka nema dovoljno sredstava da joj to obezbedi, a uplate preko fondacije idu slabo. Da nesreća bude još veća, Ninin tata je preminuo 2019. godine, pa je mlada mama ostala sama sa njom.

Kako je mama ispričala za Espreso, Nina se svim silama trudi da se prilagodi i združi sa decom, ali joj to baš ne polazi za rukom.

Pokušava da hoda sa decom, ali ne može jer je boli. A onda dođe do toga da je deca izbegavaju zbog invaliditeta, umeju da budu jako surovi. Ona to naravno, oseti pa bude tužna i plače, kaže ova hrabra majka koja se svim silama trudi da joj obezbedi bolji život.

Nini će i nakon operacije biti potrebno banjsko lečenje. Zato majka moli sve humane ljude da joj pomognu u borbi kako bi Nina iole imala pristojan život bez bolova.

Slanjem SMS poruke 196 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001713122-34 Uplatom na devizni račun: 160-6000001713897-37 IBAN: RS35160600000171389737 SWIFT: DBDBRSBG PayPal: paypal.me/pokrenizivotsrb

00:26

PORODICA BEZ STRUJE I VODE! Miševi su u sobi malog Stefana, APEL ZA POMOĆ PORODICI IZ GOSPOĐINACA: Sivilo i neuslovi u kući

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.