RHMZ UPOZORAVA NA PAKLENE VRUĆINE: Na snazi narandžasti meteoalarm za celu Srbiju, uskoro nam sledi OBRT
Vrućine, Foto: Zorana Jevtić

obratite pažnju!

RHMZ UPOZORAVA NA PAKLENE VRUĆINE: Na snazi narandžasti meteoalarm za celu Srbiju, uskoro nam sledi OBRT

Do kraja sedmice u većem delu Srbije pretežno sunčano

Objavljeno:

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), danas će u Srbiji jutro biti vedro, dok se po kotlinama jugozapadne Srbije, kao i na Pešterskoj visoravni očekuje kratkotrajna magla. Najniža temperatura se očekuje od 15 do 23 stepena, a najviša od 34 do 37 stepeni.

Tokom dana će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a posle podne se, uglavnom u brdsko- planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar će biti slab promenljiv.

Srbija u narandžastom i žutom meteoalarmu

Do kraja sedmice u većem delu Srbije pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni.

Zbog toga će, kako su naveli iz RHMZ-a, će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Upozorenje na visoke temperature i da vreme može biti opasno odnosi se se na skoro celu Srbiju, izuzev jugozapadnog dela, gde je na snazi žuti meteoalarm.

Osim za visoke temperature, upozorenje se u nekim delovima odnosi i na pojavu grmljavine.

U četvrtak lokalni pljuskovi

Vremenska prognoza RHMZ-a za četvrtak najavljuje popodnevne lokalne pljuskove sa grmljavinom, a usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti.

- Dok se u ostalim danima, kao retka i izolovana pojava očekuju tek ponegde u planinskim predelima - najavili su iz RHMZ-a.

Pad temperature od 28. avgusta

Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta (od 28.08.), kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima.

U nedelju uveče na severu Vojvodine, a od ponedeljka i u ostalim krajevima biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz pad temperature.

U Beogradu do 36 stepeni

U Beogradu se danas posle vedrog jutra, u toku dana očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme. Već u 6:00 časova je bilo izmereno 23 stepena.

Duvaće slab promenljiv vetar. Najniža temperatura će u prestonici biti od 20 do 23 stepena, a najviša oko 36 stepeni.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Agencije/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.