"APARTMAN MOŽETE NAĆI I ZA 200 EVRA": Seničić o PREDNOSTIMA letovanja u septembru, dotakao se i POŽARA (VIDEO)
Aleksandar Seničić, Foto: Printscreen Kurir tv

važno za turiste

"APARTMAN MOŽETE NAĆI I ZA 200 EVRA": Seničić o PREDNOSTIMA letovanja u septembru, dotakao se i POŽARA (VIDEO)

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić govorio je prednostima letovanja u septembru

Objavljeno:

Veliki broj turističkih oglasa počinje skoro istom rečenicom: iskoristite povoljne aranžmane u septembru! Septembar za svačiji džep! Da li je stvarno tako i da li je za građane Srbije septembar pik sezone, s obzirom na finansijsku situaciju, otkrio je gledaocima Kurir televizije Aleksandar Seničić iz YUTE.

Poslednji požari koji su zahvatili grčku obalu uz granicu sa Turskom, sa posebnim akcentom na Aleksandropolis, izazvali su zabrinutost širom sveta. Aleksandropolisu pripada izuzetno važna uloga u tom kontekstu, budući da je bilo reči o potencijalnom žarištu. Ovde se postavlja pitanje koliko su ta mesta relevantna za naše turiste i da li su ugroženi.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Aleksandar Seničić, je izjavio:

- Taj deo Grčke obale, kao i deo Grčke koji se naslanja na Tursku, nama turistički nije preterano zanimljiv. Tako da nam u ovom trenutku nije potrebno da brinemo, niti bilo ko od naših turista- rekao je.

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

On je dodao da su informacije koje su dostupne upućivale na to da su požari uglavnom zahvatili brdovite predele oko Aleksandropolisa, te da se evakuacija odnosila na naselja koja su najbliža potencijalnom žarištu.

Seničić je potvrdio da u tom regionu nema značajnog prisustva srpskih turista, naročito ne organizovanim prevozom, te da trenutno nema razloga za zabrinutost ili paniku.

On je naglasio: - Dakle, u ovom trenutku, kad je reč o tom požaru, ne moramo da brinemo. Dakle, bez obzira na to da li su naši ljudi tamo, vrlo je bitno da znamo da ne moramo da brinemo. Ovi požari nisu opasni, a svakako su se i smirili, a sezona se takođe smiruje.

Jedna od najprivlačnijih prednosti letovanja u septembru jeste povoljna cena.

Seničić je objasnio da dublje u septembar ulazimo, cene smeštaja značajno padaju, često i do 50% u odnosu na cene u punoj sezoni. Ovo je naročito primamljivo porodicama sa decom koja još nisu krenula u školu, kao i onima sa školskom decom koja mogu iskoristiti kraći odmor između prvih smena.

On je dao konkretan primer:

- Ako vam kažem da, na primer, prosečan četvorokrevetni apartman u sezoni košta oko 700 evra za deset dana boravka u Grčkoj, a da isti takav apartman možete naći u septembru za 200 evra, onda je evidentna razlika i, kao što sam rekao, to se sve više primećuje. - ispričao je.

Pored septembra, istaknuta je i povoljna cena smeštaja tokom predsezone, od krajem maja do sredine juna, sa popustima od 30-40%.

Aleksandar Seničić
Aleksandar Seničićfoto: Printscreen Kurir tv

Pored finansijskih benefita,istakao je i druge prednosti putovanja van glavne sezone. Seničić je naglasio da mnogi turisti koriste priliku da se odmore van gužvi koje su neizbežne tokom jula i avgusta. Posebno se to odnosi na putnike koji koriste sopstveni prevoz.

Takođe, tokom vansezone možete očekivati bolji servis u hotelima.

- U ovim mesecima možete očekivati da dobijete bolju sobu nego što je to slučaj u julu i avgustu, kada su hoteli pretrpani i često se traži dodatna soba. Ponekad se čak i menjaju hoteli zbog toga što su prenatrpani gostima, što je poznat termin 'overbooking', i to je nešto što se dešava svake godine tokom centralne sezone - dodao je Seničić.

Bonus video:

02:45

GAŠENJE POŽARA GRČKA - SRBIJA

(Espreso/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.