SPREMITE SE ZA PRAVI LETNJI DAN: Danas nas očekuje TROPSKA VRUĆINA
Leto, Foto: Emilija Jovanović

prognoza

SPREMITE SE ZA PRAVI LETNJI DAN: Danas nas očekuje TROPSKA VRUĆINA

Najniža temperatura od 15 do 22 stepeni, najviša od 33 do 36 stepeni

Objavljeno:

U kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni danas maglovito jutro nakon čega stiže pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Tokom dana moguć lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajna kiša ili pljusak dok će duvati slab i umeren vetar koji će u planinama biti jak.

Najniža temperatura od 15 do 22 stepeni, najviša od 33 do 36 stepeni.

U Beogradu danas sunčano i toplo vreme. Duvaće slab i umeren, severni vetar. Najniža temperatura od 20 do 22 stepeni, a najviša oko 34 celzijusa.

U većini dana ove nedelje pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 36 stepeni, samo je u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.

Ada Ciganlija, Kupači, Leto
foto: Emilija Jovanović

U četvrtak (24.08.), na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U nedelju i ponedeljak (27. i 28.08.) u svim krajevima promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a od ponedeljka (28.08.) se očekuje i pad temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 21. avgust: Nastavlјa se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.