KALINI JE POTREBNO LEČENJE IMUNOTERAPIJOM U JAPANU: Pomozimo devojčici da ima lepo i zdravo detinjstvo
Kalina Vasiljević, Foto: Budi human

1545 NA 3030

KALINI JE POTREBNO LEČENJE IMUNOTERAPIJOM U JAPANU: Pomozimo devojčici da ima lepo i zdravo detinjstvo

Kalina je kognitivno zdrava devojčica, vesela, druželjubiva i socijalizovana

Objavljeno:

Kalina je treće dete iz treće uredno vođene trudnoće, rođena u terminu. Prve naznake Kalininog disharmoničnog razvoja roditelji su primetili posle njene prve godine jer nije mogla samostalno da stoji.

Sa 14 meseci uključena je u fizikalni tretman, prve korake napravila je sa 17 meseci, a samostalno je prohodala sa 18 meseci. Njena motorika se nije razvijala očekivanim tempom tako da je ona u uzrastu od nepune 4 godine dosta slaba, penjanje uz i silaženje niz stepenice su otežani i potrebno joj je pridržavanje. Od druge godine starosti započeta su i ispitivanja zbog kašnjenja u razvoju govora jer je roditelje dozivala spajajući slogove.

Nakon brojnih obavljenih specijalističkih pregleda otkriveno je da ima kašnjenje u razvoju kao i epileptiformne promene u regiji zaduženoj za govor, kao i nezrelost celokupnog nervnog sistema.

Kalina Vaseiljević
foto: Budi human

Kalina je kognitivno zdrava devojčica, vesela, druželjubiva i socijalizovana. Svoj nedostatak govora kompenzuje uglavnom pokaznim gestom, a ponekad i nekom reči. Iako je skoro već dve godine uključena u redovan logopedski tretman, njen napredak je jako spor. Porodica nije više u mogućnosti da samostalno finansira njeno lečenje zbog čega im je potrebna pomoć.

Sredstva su potrebna za lečenje imunoterapijom za poboljšanje disharmoničnog razvoja koja je dostupna u Japanu, za logopedske i defektološke tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i suplemente, hidroterapije, neurofidbek i biofidbek terapije, kao i za troškove puta i smeštaja u toku lečenja u inostranstvu.

Za Kalininu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Kalini!

Bonus video:

00:26

PORODICA BEZ STRUJE I VODE! Miševi su u sobi malog Stefana, APEL ZA POMOĆ PORODICI IZ GOSPOĐINACA: Sivilo i neuslovi u kući

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.