EVO KADA POČINJE ZAJEDNIČKA NAPLATA PUTARINE SA CRNOM GOROM: Možete da ostvarite i POPUST!
Putarina, Foto: Aleksandra Čolić

TAG UREĐAJI

EVO KADA POČINJE ZAJEDNIČKA NAPLATA PUTARINE SA CRNOM GOROM: Možete da ostvarite i POPUST!

Korisnici pripejd TAG-a mogu da ga prekonfigurišu u 25 poslovnica Pošte

Objavljeno:

Pomoćnik izvršnog direktora Sektora za naplatu putarine JP Putevi Srbije Darko Savić izjavio je da je 23.000 aktivnih korisnika koristilo TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine kroz Srbiju i Severnu Makedoniju. Ističe da putnici, koji na taj način plaćaju putarinu, kroz Srbiju ostvaruju popust od šest odsto i najavljuje kada će doći do potpisivanja protokola i sa Crnom Gorom.

Više od sedam i po miliona vozila prošlo je u julu srpskim auto-putevima, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za sedam odsto. Najprometniji je bio poslednji vikend u julu, ali nije bilo dužeg zadržavanja na naplatnim rampama.

Tome značajno doprinosi i elektronska naplata putarine, čijih korisnika trenutno ima oko 700.000 u Srbiji. Više od 20.000 korisnika prekonfigurisalo je svoj TAG uređaj na Open Balkan ETC – jedinstveni TAG uređaj za Srbiju i Severnu Makedoniju.

Darko Savić rekao je da korisnici treba da imaju TAG uređaj da bi pristupili tom sistemu naplate putarine. Prema njegovim rečima, korisnici mogu da nabave novi uređaj u preko 600 poslovnica Pošte, koji je već konfigurisan na veb-servis Open Balkan.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

Korisnici pripejd TAG-a, kaže, mogu da ga prekonfigurišu u 25 poslovnica Pošte. Dodaje da se uređaj može prenositi iz vozila u vozilo, a provizija se ne plaća u inostranstvu.

„U integrisanom sistemu naplate putarine između Srbije i Severne Makedonije, beležimo preko 23.000 aktivnih korisnika za 40 dana, od početka funkcionisanja“, ističe Savić, dodajući da korisnici sa uređajem za prolaz kroz Srbiju imaju popust od šest odsto na putarinu.

Naglašava da je elektronska naplata putarine umrežena sa platnom karticom, najavljujući da će u narednih 10 dana doći i do potpisivanja protokola između Srbije i Crne Gore, pišu Novosti.

„Sa Hrvatskom smo završili pregovore i potpisivanje sporazuma. Intenzivno radimo na implementaciji tog rešenja. Najavljujem vrlo brzo i Republiku Srpsku, BiH. Imaćemo jedinstveni sistem u regionu“, kaže Savić i dodaje da proširuju trenutno 25 naplatnih stanica, što će biti završeno do početka sledeće godine.

Bonus video:

01:28

ANKETA: Šta građani kažu o poskupljenju putarine (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.