BAHATI SRBIN SE POHVALIO KAKO JE ZAOBIŠAO KOLONU PRED NAPLATNOM RAMPOM: "I sad misliš da si pametan?" (VIDEO)
Naplatna rampa / Ilustracija, Foto: RINA

au

BAHATI SRBIN SE POHVALIO KAKO JE ZAOBIŠAO KOLONU PRED NAPLATNOM RAMPOM: "I sad misliš da si pametan?" (VIDEO)

Samim korišćenjem zaustavne trake, vozač je napravio ozbiljan prekršaj

Objavljeno:

Snimak muškarca iz Srbije izazvao je veliki bes na društvenim mrežama nakon što je vozač pokazao "kako se najbrže prolazi" naplatna rampa uz tag uređaj. Naime, on je tokom kretanja vozilo, obišao ogromnu kolonu vozila tako što je išao zaustavnom trakom.

Za sada nije poznato kada i gde je nastao snimak koji je objavljen na Tik-Toku na kojem se vidi kako vozač zaustavnom trakom obilazi veliku kolonu vozila pred naplatnom rampom, a sve uz opis "nije skup TAG", misleći na uređaj koji služi za lakšu i bržu naplatu putarinu.

Samim korišćenjem zaustavne trake, vozač je napravio ozbiljan prekršaj, što su mu predočili i drugi korisnici, ostavljajući komentare kako nema zbog čega da se hvali "brzim prolaskom".

"I sad misliš da si pametan? Treba ti trajno vozačku oduzeti", napisao je jedan od korisnika.

"Nije skupo, kazna 1.000 evra"

Na njegov komentar nadovezao se i autor snimka, koji je dao bizarno objašnjenje za svoj postupak.

"Poenta je da ljudi ne znaju za TAG, ti prva i prave se bespotrebne gužve", pravdao se on.

U nekoliko komentara korisnici su pisali koliku kaznu može da dobije nesavesni vozač.

"14 kaznenih poena, 1000 evra kazna i oduzimanje dozvole na 8 meseci zbog vožnje u zaustavnoj na autoputu (U Srbiji)", napisao je prvi, dok je sledeći dodao i kaznu za obilaženje preko zaustavne trake: "260 evra kazna za obilaženje sa desne strane, zaustavnom trakom. Nije skupo", ređali su se komentari jedan ispod drugog.

Šta kaže zakon?

Prema Članu 104 zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kretanje vozila zaustavnom trakom je zabranjeno.

Izuzetno od stava 2. ovog člana, vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, mogu se kretati zaustavnom trakom kada su ostale saobraćajne trake zauzete vozilima.

U prevodu, ako vas policija uhvati da vozite zaustavnom trakom, platićete između 100 i 120 hiljada dinara, ostaćete bez vozačke dozvole na period između osam i dvanaest meseci, te ćete dobiti 14 kaznenih poena.

Dakle, akter sa snimka koji je razbesneo korisnike društvenih mreža imao je veliku sreću što ga tokom prekršaja nisu snimili saobraćajni policajci. Nekad se ipak više isplati čekati u redu, nego srljati i misliti da ste "zeznuli sistem".

Bonus video:

01:01

KAMERE KOJE ĆE POLICAJCI IMATI SU DONACIJA AMERIKE Radenković obelodanio: Ovako će izgledati procedura, očekivanja su velika!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.