OVO STARO SRPSKO IME JE ZAPRAVO NAJTUŽNIJE MOGUĆE: Roditelji ga daju ćerkicama, a NE ZNAJU PRAVO ZNAČENJE
Beba, Foto: Printscreen/Tiktok/hhgm98

POREKLO

OVO STARO SRPSKO IME JE ZAPRAVO NAJTUŽNIJE MOGUĆE: Roditelji ga daju ćerkicama, a NE ZNAJU PRAVO ZNAČENJE

Nezavisno od pola bebe, izbor imena nikada nije jednostavan zadatak

Objavljeno:

Još kao deca, kroz igru, mi osmišljavamo imena za naše buduće bebe. Ukusi nam se vremenom menjaju, a kada je beba na putu, počinje prava euforija i mozganje o imenu koje će naše dete nositi ceo svoj život.

Nezavisno od pola bebe, izbor imena nikada nije jednostavan zadatak, a kako vreme prolazi menjaju se i trendovi. U moru neobičnih i lepih, potrebno je odabrati ono jedno koje će osvojiti svačije srce. Želja vam je da se ono dopadne svima, da ne zvuči ružno, da ne bude previše “obično”, a opet, da bude zvučno i ne previše komplikovano… Zapravo, sve ove želje su u potpunosti normalne.

1 / 8 Foto: Profimedia

Ukoliko ste buduća mama devojčice koja jedva čeka da vidi i ušuška svoju devojčicu u mekano ćebence, i čitate ovo, obratite pažnju na jedno starinsko ime koje ima najtužnije moguće značenje. Ukoliko ste planirali neko tradicionalno ime, možda bi bilo bolje da ovo izbegnete.

U pitanju je ime Dostana, a davalo se detetu u funkciji zaustavljanja daljeg rađanja u porodici gde je već bilo dovoljno dece.

Bonus video:

00:51

REKA MORAVA JE DOBILA IME PO SLOVENSKOJ BOGINJI! Značenje njenog imena će vas ŠOKIRATI, i dan danas uteruje strah u kosti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.