SPREMITE SE, U NAREDNIH SAT VREMENA STIŽE PLJUSAK! "Na udaru" od jutra OVA ČETIRI dela zemlje
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

vreme

SPREMITE SE, U NAREDNIH SAT VREMENA STIŽE PLJUSAK! "Na udaru" od jutra OVA ČETIRI dela zemlje

Meteorolog otrkio i kada stiže razvedravanje

Objavljeno:

Na severu i istoku Srbije u sredu pre podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u Banatu, u Braničevskom okrugu, u Podunavlju i u Pomoravlju ujutro i uz obilnije padavine. Tokom dana smanjenje oblačnosti.

U ovim predelima Srbije kiša povremeno pada od sinoć, ponegde i bez prestanka i praćena je pljuskovima sa grmljavinom, a ukupno se na pojedinim lokacijama očekuje da padne preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Kiša u Srbiji
Kiša u Srbijifoto: Stefan Stojanović

Najobilniji pljuskovi uz jaku grmljavinu ovog jutra očekuju na širem području Velike Plane, Požareca, Petrovca na Mlavi, Smedereva i Kovina i da će na ovom području obilnih padavina biti u narednih sat vremena.

Oblačni i padavinski sistemi premeštaju se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu. Naša zemlja i dalje je pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom premesta preko naseg područja.

On će u toki dana odmaknuti dalje na sever prema Mađarskoj, uz razvedravanje u Srbiji i to će biti uvod u stabilzaju i povratak leta od sutra.

Leto u Beogradu
Leto u Beogradufoto: Tamara Trajković

U ostalim predelima Srbije u sredu će biti sunčano, kasnije posle podne ponegde uz jači razvoj oblačnsti iu uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 20°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C, prenosi Telegraf.

U Beogradu u sredu pre podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ujutro i uz više padavina. Posle podne smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren do pojačan jugoistočnu vetar. Jutarnja temperatrura 20°C, maksimalna dnevna 28°C.

Bonus video:

01:39

IPAK STIŽU KIŠE?! Meteorolog Goran Mihajlović izneo dugoročnu vremensku prognozu: SEPTEMBAR ĆE BITI TOPLIJI OD PROSEKA

(Espreso / Telegraf / Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.