"LICE MU JE BILO PLAVO, A NOGE BELE": Ovo je Bogdan koji je spasao Marinku život na Jadranu, opisao detalje!
Bogdan Borovčanin, Foto: Društvene mreže

svaka čast!

"LICE MU JE BILO PLAVO, A NOGE BELE": Ovo je Bogdan koji je spasao Marinku život na Jadranu, opisao detalje!

Njegova devojka primetila da se nešto dešava u vodi

Objavljeno:

Na plaži Jaz u Budvi jednom od kupača (36) pozlilo je u vodi nakon čega je prestao da diše i počeo da se davi!

Međutim, iako su mediji kao spasioca mahom istakli beogradskog doktora Igora Spurnića, pravi heroj je zapravo Bogdan Borovčanin (26), mladić iz Sokoca u Republici Srpskoj, koji je davljeniku reanimacijom spasio život.

Bogdan kaže da je sa društvom otišao na Jaz da se kupa, a da je onda njegova devojka primetila da se nešto dešava u vodi.

- Moj prijatelj Željko Todorović i ja smo prišli i videli kupača kako izvlači drugog čoveka iz vode. U prvi mah pomislili smo da je nekome pozlilo. Pritrčali smo i pomogli mu da ga iznese. Tek kada smo ga položili na plažu shvatili smo da nema puls i da ne diše. Njegovo lice je bilo u potpunosti plavo, usne takođe, torzo, a noge su mu bile bele - priseća se Bogdan, a prenosi portal Serbian Times.

Ističe da je u prvom trenutku doživio šok.

- Pitao sam kupača koji je izvukao iz dubine nesrećnog čoveka da li zna šta da radimo, ali je bio u još većem šoku od mene. Pošto sam nekad, istina vrlo davno, bio član sekcije Prve pomoći, u sećanju mi je ostao proces reanimacije. Počeo sam sam tako što sam mu otvorio disajne kanale zaturanjem glave, zatim sam počeo da mu dajem kompresije, a nakon toga veštačko disanje. Postupak sam ponavljao do iznemoglosti - u dahu priča Bogdan.

Drama je trajala nekoliko minuta.

- Nakon 2-3 minuta drug je rekao da nastavim jer mu se učinilo da je davljenik reagovao. Nakon još nekoliko pokušaja, Marinko, kasnije sam mu saznao ime, počeo je da pljuje krv. Povratio je disanje i puls. Tada nam je svima laknulo. Nisam bio svestan okruženja u momentu, a onda sam shvatio da se maltene cela plaža sjatila oko nas. Da se ne bi udavio u svojoj povraćci, okrenuo sam ga u bočni koma položaj i on je nastavio da izbacuje progutanu vodu - navodi mladić.

Zatim se pojavio doktor, koji mu je dao pumpicu, jer Marinko još nije bio pri svesti, ali je imao normalan puls i disanje.

- Moji prijatelji su još ranije pozvali hitnu kojoj je zbog gužve trebalo preko pola sata da dođe. Moja devojka i prijatelji su sačekali hitnu kod obližnjeg hotela i doveli ih do mesta na plaži. Hitna je pokupila Marinka i uputili su se u bolnicu u Tivat. Doktor mi je čestitao na brzoj reakciji i plivaču koji je izvukao Marinka do plićaka. Na kraju je najbitnije da je čovek preživeo i nadam se da neće imati nikakve trajne posledice posle ovoga - kaže Bogdan koji je u medijskim izveštajima nepravedno bio zaboravljen.

00:58

DA SE PITAM NE BIH RADIO NIŠTA Marović pronašao oazu mira: Lepše mi je da sam na barci uz more, NISAM JEDAN OD ONIH!

(Espreso/Nezavisne/Serbian times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.