"ZNALI SMO DA NAS U MRAKU ČEKANJU NJEGOVI PAJTOSI": Ani je trebala LEKARSKA pomoć u Grčkoj, a onda...
Grčka / Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube / zokinaucnik-Zoki

Drama u inostranstvu

"ZNALI SMO DA NAS U MRAKU ČEKANJU NJEGOVI PAJTOSI": Ani je trebala LEKARSKA pomoć u Grčkoj, a onda...

Ne služeći je najbolje navigacija na telefonu, obratila se starijem Grku

Objavljeno:

Situacije koje se pamte sa osmehom jesu uglavnom one u kojima su nam nepoznati ljudi pružali pomoć onda kada nam je ona bila najpotrebnija, a da to i nisu morali. A Anina priča govori baš o jednom takvom strancu koji joj se našao kao sreća u nesreći.

Na Fejsbuk grupi "Live from Greece" Ana iz Srbije podelila je svoje iskustvo iz Grčke, kada joj je nakon povrede bila hitno potrebna bolnica. Ne služeći je najbolje navigacija na telefonu, obratila se starijem Grku koji je zbog svog gesta ispao "prava ljudina", kako sama Ana kaže.

"Misleći da sam slomila nogu, došli smo u najbliže veće mesto i tražili Hitnu. Nismo znali da je izmeštena jedno 7-8km od grada, a navigacija nas očigledno nije služila.

Sreli smo starije Grke koji reč ne znaju engleskog, dok jedan nije čuo "Hospital" i video mene kako hramljem.

Rukama i nogama nam je objasnio da bi trebalo da ga pratimo kolima. Naravno da smo ga pratili, i ako smo znali da nas negde u mraku čekaju njegovi pajtosi da nas opljačkaju, kidnapuju... Čovek nas je zapravo 8 km vozao i doveo do Hitne.

Priznajem, pustila sam i suzu na tu količinu ljudskosti u njemu i koliko se zapravo čovek iscimao. Naravno, nije hteo nikakvu novčanu nadoknadu, pa smo mu ostavili broj telefona da nam se javi da ga provedemo kroz Beograd.

Grcka
foto: Printscreen/Facebook/Live from Greece

Da skratim priču, noga nije bila slomljena, a ja sam i dalje u šoku kakvu ljudinu smo upoznali", stoji u njenoj objavi.

"Svaka im čast, ljudine su"

U komentarima, mnogi su pohvalili Grke da su narod koji želi i hoće da pomogne.

"2016. stane nam auto na povratku iz Atine ka Evzoniju. Put kao naša Ibarska, nigde žive duše. Staju neki Grci sa kombijem, mi natucamo engleski oni ni da beknu. On se nekako sporazume sa suprugom i ode muž s njim. Nema ga pola sata, ja se prepala sama sa troje dece u nepoznatom, pomislila sam i da su ga oteli i svašta mi je kroz glavu prolazilo - šta ću, kako ću, deca plaču, ja ne znam gde bijem. Kad eto ih dolaze, Grk je sa mojim mužem otišao po majstora! Svaka im čast, ljudine su", stoji u jednom komentaru.

Dodatni komentari ispod ove objave dokazuju da lepih primera ima još mnogo.

"To smo supruga i ja doživeli na Eviji. Nismo znali da nedeljom autobus ne vozi, pa nas je odvezao jedan stari Grk do mesta. Pitao nas je čak i kada da dođe po nas da ne bi plaćali taksi. Bilo nas je sramota da to učinimo a ponudu od 40 evra nije želeo da uzme. A onda sledeći put, u Neu Maramaras smo od ulaza u mesto Grka sa skuterom pratili do vile gde smo imali zagovoren smeštaj, isto se našao uvređenim kada sam ponudio nagradu za pomoć. Hvala im kao pravoj braći!", glasio je još jedan komentar.

Bonus video: GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE​​​​​​​

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.