"MLAĐI SIN JE BIO U ŽIVIM RANAMA SVUDA PO TELU": Deca sa bazena u Paraćinu došla ISKASAPLJENA, jaukala OD BOLOVA!
Bazen u Paraćinu, Foto: Privatna arhiva, Printscreen/Facebook

drama

"MLAĐI SIN JE BIO U ŽIVIM RANAMA SVUDA PO TELU": Deca sa bazena u Paraćinu došla ISKASAPLJENA, jaukala OD BOLOVA!

Dečaci stari šest i četiri godine su se nakon spuštanja sa tobogana vratili do roditelja sa brojnim povredama

Objavljeno:

Sasvim lep porodični dan na bazenima u Paraćinu u sekundi se pretvorio u pakao za porodicu koja je sa dvoje male dece boravila tamo.

Naime, dečaci stari šest i četiri godine su se nakon spuštanja sa tobogana vratili do roditelja sa brojnim povredama.

Kako smo saznali iz razgovora sa Emilijom Živković, majkom dvojice dečaka, u pitanju su bazeni koji su, prema njenim rečima, na lošem glasu, ali imaju nekoliko tobogana koji su prava atrakcija za decu.

"Bazen u Paraćinu je na lošem glasu, uvek je bilo nekih problema. Gazda je dosta bogat čovek, mi izbegavamo tu da izlazimo, ali za decu je stvarno mnogo lepo uređeno, uživaju tamo i mnogo roditelja dolazi samo zbog dece. Postoji jedan plavi tobogan koji je najveći tamo, a interesantna stvar je što nigde na stranicama tog bazena nema slike tog tobogana, a često fotografišu sve. Ne znam zbog čega, da li nemaju dozvolu, da li je lošeg kvaliteta, pitanje je", počinje priču Emilija za Espreso.

Sat vremena dete jaukalo od bolova

Baš taj plavi tobogan napravio je ozbiljne probleme i roditeljima i deci kada su se nakon jednog spuštanja vratili uplakani!

Bazen na kom su se deca povredila
Bazen na kom su se deca povredilafoto: Privatna arhiva

"Mi smo bili pre nekih deset dana i sve je bilo u redu, međutim, otišli smo porodično u nedelju i deca su se normalno igrala sve dok u jednom momentu nisu dotrčala do supruga i mene plačući. To su dečaci od šest i četiri godine, oni su vrištali, ali smo na prvu pomislili da su pali negde. Mlađi sin je bio u živim ranama svuda po telu, stariji je dosta bolje prošao. Posle mi je objasnio da postoji neko mesto na toboganu gde je neki lim izašao i da ih je to poseklo, kaže naša sagovornica.

Povrede
Povredefoto: Privatna arhiva

Ubrzo je Emilija sa suprugom odvela decu kod lekara gde su saznali da nisu jedini slučaj sa takvim problemom, pa je lekar sam odlučio da ceo slučaj prijavi policiji.

"Pokušali smo decu da umirimo malo, pa smo otišli u hitnu pomoć, mlađe dete je sat vremena jaukalo od bolova. Ja sam ušla sa decom dok doktora i on mi je tada rekao da smo mi treći slučaj sa istim problemom tog dana i onda je doktor pozvao policiju. Rekao mi je da je i ranije bilo sličnih problema, ali pošto je toliko dece tog dana došlo, doktor je odlučio da prijavi policiji i da se nešto po tom pitanju uradi jer deca dolaze unakažena", priča Emilija za Espreso.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Redakcija Espresa dobila je na uvid lekarski izveštaj o povredama dvojice dečaka iz Paraćina.

Davao radnicima kreme da mažu decu

Roditeljima je neshvatljivo da je vlasnik bazena dopustio da se deca spuštaju niz tobogan ako je znao da ima određena oštećenja. Tobogan je, inače, nakon prijave policiji i nakon što je cela situacija opisana u jednoj Fejsbuk grupi, konačno zatvoren!

Nažalost, mlađem će sigurno ostati ožiljak, tako nam je doktor rekao, ali kako je mogao on je dobro prošao, šta bi bilo da se ogulio po licu... Mi smo čuli da je čak i radnicima koji su gore na toboganu ostavljao neke kreme da mažu decu da ne bi plakala ako se povrede. Ne mogu da verujem da neće da popravi to, deca se tu spuštaju, ovo je strašno. Gazda bazena ima para, što ne sredi to mi ne znamo, ali mogao je onda makar da zatvori tobogan ako je znao da nije ispravan, ali to je uradio tek juče nakon što je prijavljeno policiji i kad je sve izašlo javno", objašnjava nam Emilija.

Gazdi se sprema tužba od nekoliko roditelja čija deca su se vratila sa povredama po telu.

"Suprug i ja smo razmišljali da li da ga tužimo, u početku nismo želeli, ali kada smo shvatili koliko je dece povređeno na tom istom toboganu mi tužbu protiv gazde pokrećemo. Kao što su se naša deca povredila, ako se tobogan ne zatvori ili ne sredi, povrediće se još ko zna koliko dece i vođeni time smo doneli odluku. Kada je suprug objavio slike u jednoj Fejsbuk grupi počeli su mnogi roditelji da nam se javljaju, neki su decu vodili kod lekara, neki nisu. Mnogi među njima hoće da zajedno pokrenemo tužbu, pa jedna devojka mi se javila i priča da je ćerkici cela zadnjica bez kože ostala zbog tog tobogana, stvarno strašno", zaključila je naša sagovornica.

Čeka se reakcija Opštine koja bi trebalo u što skorijem roku da pošalje inspekciju do bazena.

Portal Espreso je pokušao da stupi u kontakt sa nekim iz bazena, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

Bonus video: DEČAK JE BIO OPOMENUT DA NE SKAČE U PLITAK BAZEN Oglasili se iz uprave SC Čair nakon teškog povređivanja tinejdžera

03:25

DEČAK JE BIO OPOMENUT DA NE SKAČE U PLITAK BAZEN Oglasili se iz uprave SC Čair nakon teškog povređivanja tinejdžera

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.