SVI KOJI SU OSTAVILI PEŠKIRE I LEŽALJKE NA PLAŽI, DOŽIVELI BLAGI ŠOK: Evo šta se jutros desilo na plaži u Grčkoj
Foto: Profimedia

drama

SVI KOJI SU OSTAVILI PEŠKIRE I LEŽALJKE NA PLAŽI, DOŽIVELI BLAGI ŠOK: Evo šta se jutros desilo na plaži u Grčkoj

Svi oni koji su sinoć ili rano jutros ostavili svoje ležaljke, suncobrane i peškire na obali Nea Kalikratije, doživeli su neprijatno iznenađenje

Objavljeno:

Neprijatna navika turista, koju često upražnjavaju i Srbi ostavljanje peškira preko noći na plaži, ove godine je naišla na jak otpor lokalnog stanovništva, te je jutros na obalama Halkidikija sprovedena akcija uklanjanja plažnih rekvizita koji su čekali svoje vlasnike.

Svi oni koji su sinoć ili rano jutros ostavili svoje ležaljke, suncobrane i peškire na obali Nea Kalikratije, doživeli su neprijatno iznenađenje po dolasku na plažu, nakon što su ovlašćena lica pristupila uklanjanju.

Kako se vidi na snimku koji je postavljen unutar Fejsbuk grupe "Live from Greece", nekoliko radnika u narandžastim prslucima "čistili" su sve pred sobom, ostavljajući tako plažu slobodnu za one koji dolaze.

"U Nea Kalikratiji upravo odnose sve ležaljke i neotvorene suncobrane sa plaže koje su turisti ujutru ostavili da bi sačuvali mesta za kasnije da dođu! Pretpostavljam da to više ne sme da se radi, nego put pod noge, sva aparatura i bar jedna osoba da sedi dok drugi ne stignu", napisala je Julijana K., koja je i objavila ovaj snimak unutar grupe.

Većina Srba pozitivno reagovala na akciju

U komentarima koji su nastupili, većina je blagonaklono gledala na ovu akciju gradskih vlasti, dok je bilo i onih koji su komentarisali ovakvu naviku turista.

"Sindrom Crne Gore! Je**te ljudi moji, Grčka ima 13.600 km obale i oni se guraju za mesto na plaži, pobijaju suncobrane ujutro u 5 sati kao nekad davno kad su pioniri zauzimali slobodnu zemlju u Americi. Ponavlnam 13.600km", napisao je jedan Radan, čiji je komentar ujedno i imao najveću podršku pratilaca grupe.

Bonus video:

02:45

GAŠENJE POŽARA GRČKA - SRBIJA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.