NEMANJA JE OBIŠAO PREKO 40 GRČKIH OSTRVA: Uvek putuje o svom aranžmanu, a ove CAKE koristi da prođe što JEFTINIJE
Letovanje, Foto: Damir Dervišagić, Beta Dragan Gojić

jeste li probali

NEMANJA JE OBIŠAO PREKO 40 GRČKIH OSTRVA: Uvek putuje o svom aranžmanu, a ove CAKE koristi da prođe što JEFTINIJE

Nemanja Damjanov, koji stoji iza stranice Greece Tale, uvek putuje u sopstvenom aranžmanu i dosad je obišao oko 40 grčkih ostrva

Objavljeno:

Srpski turisti u Grčku uglavnom idu preko agencije, s obzirom na relativno povoljne aranžmane. Međutim, mnogo je i razloga da se neko opredeli za solo organizaciju.

Možda mesto na kojem zamišljate svoj odmor iz snova uopšte nije u ponudi domaćih turističkih agencija, koje uglavnom forsiraju tradicionalno popularne destinacije u Grčkoj. Možda i jeste, ali su svi aranžmani koji su vam odgovarali rasprodati. A možda jednostavno ne želite deset dana na istom mestu, već biste da svoje letovanje isplanirate od početka do kraja baš onako kako vama odgovara, bez ikakvih ograničenja u vremenu ili prostoru. Srećom, to uopšte nije tako komplikovano uz razrađene platforme za rezervaciju smeštaja, povoljne avio karte…

Nemanja Damjanov, koji stoji iza stranice Greece Tale, uvek putuje u sopstvenom aranžmanu i dosad je obišao oko 40 grčkih ostrva.

„Ljudi koji tako putuju treba da imaju u sebi avanturističnog duha, želju da vide i dožive Grčku na potpuno drugačiji način, želju da vide nešto što ne rade naše agencije, ali i da imaju malo ili malo više novaca… A nakon toga više neće ići u Grčku preko agencija“, kaže nam Nemanja.

Bugarska, Letovanje, Sunčani breg
foto: Travel Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Njegovo planiranje putovanja obično počinje izborom destinacije, odnosno ostrva koje želi da poseti. Priznaje da je i njemu finansijski momenat često glavna prepreka, a vremenom je naučio i neke „fore“ kako da prođe jeftinije.

„Imam preciznu računicu i počeo sam da vodim evidenciju troškova i cena zbog klijenata. Pre svega putujem van ful sezone kada je Grčka mnogo povoljnija i manje posećena. Ima dosta faktora koji utiču na troškove – na primer izbor povoljnijih smeštaja najbolja cena-kvalitet, rentiranje vozila samo kada je to neophodno (za dosta ostrva nije), nekorišćenje ležaljki koje su veliki trošak, odlazak u restoran jednom dnevno i slično… Najveći trošak je smeštaj i prevoz. Na njima pravim najveće uštede. Zatim znanje grčkoj jezika i snalaženje mi pomaže da nemam situacije da nešto platim skupo. Za restorane uvek uzimam preporuke od vlasnika smeštaja i lokalaca koje upoznajem i uvek treba sedati u restorane gde sede lokalci. Nekako imam “osećaj za filing” da izaberem prave lokacije“, otkriva za portal Nova.rs.

A prevare s apartmanima o kojima slušamo?

„Prevare su retke, posebno na pravim tradicionalnim ostrvima koja nemaju taj naglašen komercijalni turistički pristup. Naravno da ima sredina i ostrva gde se dešava, ali to su uglavnom ostrva koja su izuzetno komercijalna i posećena“, kaže nam Nemanja.

Svakako, nije loše da preduzmete određene mere da se sačuvate od prevare, kako ne biste rizikovali da ostanete i bez para i bez smeštaja.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Nova S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.