6 NAJMOĆNIJIH CITATA IZ BIBLIJE: Mogu VAM BITI PUTOKAZ za ceo život!
Biblija, Foto: Godong / robertharding / Profimedia

SVETO PISMO

6 NAJMOĆNIJIH CITATA IZ BIBLIJE: Mogu VAM BITI PUTOKAZ za ceo život!

Božja reč ima dubok način da ohrabri čoveka

Objavljeno:

Vernici ili ne, Biblija u svom sastavu nosi reči za svakoga. Sveto pismo je dato od Boga, kako bi ljudi sledili dobar put u životu, a mudre reči iz Svetog Pisma odličan su putokaz ka pronalasku mira.

Svako od nas je makar jednom doživeo nešto što je na njega uticalo obeshrabrujuće i stresno. Bez obzira da li se suočavate sa gubitkom posla, smrću voljene osobe ili opštom konfuzijom oko toga kuda ide život, čitanje inspirativnih biblijskih stihova je odličan način da podignete raspoloženje i steknete novu perspektivu o teškim situacija.

Božja reč ima dubok način da ohrabri čoveka da budu snažan i hrabar usred burnih okolnosti.

Rečeno je da „naša vera može da pomera planine“. U duhu održavanja inspiracije živim, ovih šest biblijskih citata će vam otvoriti nove vidike.

1 / 3 Foto: Antero Hein / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Tvoj odnos prema ljudima određuje tvoj odnos prema Bogu. Kako možeš voljeti nekoga koga ne vidiš, ako mrziš onoga koga vidiš?

Voli ljude. Brini se o njima. Od današnjeg dana počni sa jednostavnim osmjehom i lijepom riječi za one koji su ti u blizini. Tada, kako Biblija obećava, ljubav će se u tvom srcu uvećavati. (Jovanova 4: 11-12)

2. Zapamti: negativnost izaziva negativnost. Ako na neke loše stvari reagujemo negativno, vatra će se samo rasplamsati. Jedini način da se ona ugasi – je odgovoriti dobrom na zlo. Pri tom, ne samo vidno, već iskreno, iz sveg srca. (Matej 5: 44)

3. Još mаlo vremenа je svetlost među vаmа. Hodаjte dok imаte svetlosti, dа vаs mrаk ne obuzme. Ko ide po mrаku, ne znа kud ide. Dok imаte svetlosti, verujte u svetlost, dа budete sinovi svetlosti.

. Ne sudite, i neće vаm suditi; i ne osuđujte, i nećete biti osuđeni, oprаštаjte, i oprostiće vаm se.

5. Kаkvu će korist imаti čovek аko sаv svet pridobije, а sebe izgubi ili sebi nаudi?

6. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova. (Mt 6,34)

Bonus video:

01:29

PRILOG - CRKVA U GOTOVUŠI

(Espreso / Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.