NOVI SAD PRETRPEO OGROMNE POSLEDICE NEVREMENA: Više od 2.200 prijava ŠTETE
Posledica nevremena, Foto: Printscreen/021.rs

PRIJAVA ŠTETE

NOVI SAD PRETRPEO OGROMNE POSLEDICE NEVREMENA: Više od 2.200 prijava ŠTETE

U Novom Sadu je proglašena vanredna situacija, a sve raspoložive gradske službe se i dalje nalaze na terenu i rade na uklanjanju štete nastale tokom prethodna dva nevremena

Objavljeno:

Zvaničan broj prijava komunalnoj inspekciji povodom nevremena koje je 19. i 21. jula zahvatilo Novi Sad, iznosi 2.243 prijave, a na saobraćajnicama je urađeno više od 10.000 intervencija, izjavio je danas za Tanjug član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Zdravko Jelušić.

Jelušić je istakao da su sve gradske službe i dalje na terenu, kao i da su preduzete sve mere povodom nevremena koje je u Novom Sadu najavljeno za večeras.

"Gradonačelnik Milan Đurić je još juče tražio od svih službi da urade pripremne poslove, kao što je čišćenje svih rešetki na kritičnim tačkama poput Kisačke, Temerinske i Partizanske, ali i onde gde su građani sami sumnjali da će, ukoliko budu značajnije bujične kiše, doći do začepljenja određenih odvoda. Ljudi i dalje rade i svi su spremni, a gradonačelnik je insistirao na tome da se niko ko je u Novom Sadu ne udaljava da bismo apsolutno odgovorili maksimalno na sve što možemo", rekao je Jelušić.

Oluja u Novom Sadu - šteta
Oluja u Novom Sadu - štetafoto: Printscreen/021.rs

Dodao je i da je iz kabineta gradonačelnika izdato obaveštenje da svi građani i dalje mogu da prijave probleme u svojim naseljima.

"Mogu da prijave sve gde potencijalno sumnjaju na problem. Na bilo kakav kabal, bez obzira što je u privatnom dvorištu. Mi smo kao grad zaduženi da održavamo red na javnim površinama, ali vrlo često postoje zapuštene kuće gde niko i ne zna da je eventualno tamo pao kabal i da postoji opasnost, da neka deca odu tamo da se igraju. Apsolutno radimo sve što je u našoj moći da se ova situaciju što je moguće pre uredi i sredi", kazao je Jelušić.

Prema njegovim rečima, struja je puštena u svim delovima grada.

"Dosta je teško da kažemo da je sve urađeno i otklonjeno. Svi imaju struju i vodu, ali dešavaju se i poremećaji. Nismo dobili primedbu da je neko drvo ugrozilo dalekovode ili redovne linije za električnu energiju. Najveći teret je podnelo Zelenilo, imali smo i nekih pomeranja jer smo slali mehanizaciju na Petrovaradinsku adu gde takođe žive naši sugrađani koji ne mogu da priđu svojim kućama, te je stoga pomereno otvaranje parkova. Ne smemo da uradimo ništa što ne bi bila maksimalna bezbednost za građane", istakao je Jelušić.

U Novom Sadu je proglašena vanredna situacija, a sve raspoložive gradske službe se i dalje nalaze na terenu i rade na uklanjanju štete nastale tokom prethodna dva nevremena, a preduzete su i nove mere kako bi se sprečila veća šteta tokom nevremena koje je najavljeno za večeras.

Bonus video:

00:44

Čovek se popeo na krov zgrade u Mirijevu dok okolo grmi i seva

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.