SRPKINJA ISPROZIVALA TURISTE U GRČKOJ, OČITALA IM LEKCIJU: "Kad god spuštam peškir i dete na pesak strahujem..."
Foto: Promo

HAOS

SRPKINJA ISPROZIVALA TURISTE U GRČKOJ, OČITALA IM LEKCIJU: "Kad god spuštam peškir i dete na pesak strahujem..."

Slike koje svakodnevno zatiče na plaži nakon boravka naših turista posebno su uznemirile jednu našu sugrađanku, koja je rešila da im očita lekciju.

Objavljeno:

Pojedini turisti iz Srbije brukaju nas gde stignu, pa tako mnogi ne čiste smeće za sobom kada krenu sa plaže, što je razbesnelo mnoge korisnike društvenih mreža!

Slike koje svakodnevno zatiče na plaži nakon boravka naših turista posebno su uznemirile jednu našu sugrađanku, koja je rešila da im očita lekciju.

- Kako se na plaži uglavnom čuje naš jezik, pišem ovde. Zašto? Kako možete? Zar je tako teško pokupiti smeće i odneti u kantu (raspoređene su na svakih 20 metara)? Da li vam stvarno ne smeta kad dođete na plažu i peškir spustite na ovo? Plaža je prelepa, raj na zemlji, ali ovo uništava ceo utisak - napisala je jedna gospođa u grupi "Grčka info".

Smeće
foto: Printscreen/Facebook/Grčka Info

Ona dodaje da uvek prvo mora da pokupi tuđe smeće kako bi mogla uopšte da spusti peškir.

- Prvo treba da skupljam smeće da bih mogla da spustim svoj peškir, a onda da strahujem koje će "blago" iskopati moje dete igrajući se u ovom divnom pesku... A kad talasi zapljusnu, pa kad sve ovo pokupe, predivno more postaje đubrište... Srećom pa bar to brzo prođe. Cilj objave nije da prozivam, nego da zamolim da svi pokupimo iza sebe. Nije teško - zaključila je ona.

Jedna korisnica dodala je da ovo nisu prozivke, već jedna tužna istina.

- Nema potrebe da odete na plažu da bi se pojmilo koliko je nažalost naš narod nekulturan i bezobziran po pitanju bacanja smeća. Dovoljno je da se osvrnete oko sebe u sredini u kojoj živite i posmatrate ponašanje ljudi - navodi se u jednom od komentara.

Jedan korisnik naveo je da bi trebalo uvesti kaznu od 300 evra za bacanje smeća po plaži.

- E pa baš o tome pričamo danas muž i ja. Na plaži smo gde ima svaki set ležaljki svoju kantu za smeće ( sa sve kesom koju čim napuniš menjaju) plus kao mala kiblica za cigarete. I opet je sve po plaži i da nažalost samo se naš jezik čuje - napisala je jedna korisnica.

Bonus video: GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE​​​​​​​

02:00

GRČKA JE NAJNEBEZBEDNIJA DRŽAVA U EVROPI! Okanović otkrio: Pooštrili su mere, sada više ni SRBIMA NE GLEDAJU KROZ PRSTE

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.