NEVREME JE IZ SATA U SAT SVE BLIŽE SRBIJI: Stiže jak UDAR, teško da će ovo da nas zaobiđe! (FOTO)
Oluja/Ilustracija, Foto: Tiktok, Zorana Jevtić, Printscreen/rainviewer.com

obratite pažnju!

NEVREME JE IZ SATA U SAT SVE BLIŽE SRBIJI: Stiže jak UDAR, teško da će ovo da nas zaobiđe! (FOTO)

Nevreme će u popodnevnim i večernjim satima zahvatiti celu Sloveniju i dobar deo kontinentalne Hrvatske

Objavljeno:

U Hrvatskoj je danas najavljeno novo nevreme, koje će u zemlju stići u popodnevnim časovima. Očekuje se novi kišni talas, vetar, grmljavina i grad. Kada je reč o Srbiji, ponovo će Vojvodina biti na udaru kiše i vremenskih nepogoda u toku noći, a isto se očekuje i u Beogradu u sredu ujutru i u toku dana.

Utorak je u celoj Hrvatskoj započeo uz sunce, ali se do kraja dana očekuje dolazak oluje iz Italije, koju će pratiti novi talas kiše, vetra i grmljavine, koji će lokalno biti i jače izraženi.

Vreme
foto: PRINTSCREEN/WWW.VREMERADAR.RS

Nevreme će u popodnevnim i večernjim satima zahvatiti celu Sloveniju i dobar deo kontinentalne Hrvatske.

Potencijalno opasno vreme je, prenose hrvatski mediji, moguće na zapadnoj obali Istre te u riječkoj regiji, kao i u zagrebačkoj i karlovačkoj, ali i osječkoj i gospićkoj regiji.

Pljuskovi će biti lokalno izraženiji, praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom, a očekuje se veća količina grada. Građani se pozivaju na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena. Poseban je oprez potreban u područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni.

Vreme
foto: PRINTSCREEN/WWW.VREMERADAR.RS

Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, a uz obalu je moguć i opasan vetar uz talase rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebalo bi da izbegavaju plovidbu u tim uslovima i obratite pažnju na pomorsku prognozu.

Šta čeka Srbiju?

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplije, uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Posle podne na severu postepeno naoblačenje, koje će kasno uveče i u toku noći u Vojvodini, kao i ponegde u zapadnim i centralnim krajevima Srbije, usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Vreme
foto: PRINTSCREEN/WWW.VREMERADAR.RS

Vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 18, najviša od 30 do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu pretežno sunčano i toplije, uz slab do umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša oko 31 stepen. Uveče postepeno naoblačenje, pred jutro s kišom ili lokalnim pljuskom s grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Vreme
foto: PRINTSCREEN/WWW.VREMERADAR.RS

U Srbiji u sredu promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro i prepodne ponegde s kišom i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom, posle podne razvedravanje.

U četvrtak i petak pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 33 do 38 stepeni.

Za vikend zahlađenje za 10 do 15 stepeni, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a u subotu i lokalno obilnim padavinama. Početkom sledece sedmice pretežno sunčano i umereno toplo.

03:04

Nevreme sprečava uništavanje zaraženih komaraca!

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.