DRAMA NAŠIH TURISTA U SUTOMORU: Autobus počeo da se dimi, kočnice nisu radile, vozač uhapšen i NE SAMO TO!
More, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Arhiva Snimaka

sramota!

DRAMA NAŠIH TURISTA U SUTOMORU: Autobus počeo da se dimi, kočnice nisu radile, vozač uhapšen i NE SAMO TO!

Prema rečima jedne žene, noć su svi zajedno proveli na klupama i stolicama na autobuskoj stanici

Objavljeno: 19:53h

Nakon deset dana letovanja na Crnogorskom primorju, naši turisti iz Kruševca, Kraljeva i Vrnjačke Banje doživeli su pravi horor, i to u subotu kad su se neispravnim autobusom "Jokić prevoza" iz Crne Gore vraćali za Srbiju.

Njihov autobus je na putu od Budve do Sutomora počeo da se dimi, a nije imao ni ispravne kočnice. Čim su putnici to primetili, odmah su obavestili crnogorsku policiju, koja ih je sačekala na stanici u Sutomoru i privela vozača, dok su putnici ostali da spavaju na koferima, stolicama i klupama.

Redakciji Kurira javio se jedan od putnika (ime i prezime poznato redakciji), koji kaže da ih je nakon odmora sačekao horor kad su ušli u prljav autobus sa pocepanim sedištima i slabom klimom, a bili su zabrinuti i za sopstvenu bezbednost jer su primetili da vozilo nije ispravno.

- Oko 16 sati po podne autobus je krenuo iz Herceg Novog, a nas desetak je čekalo na stanici u Budvi. Kasnio je dva sata, a kad je stigao i kad smo se ukrcali, čak dva puta je stao samo do Bečića. Na putu do Sutomora primetili smo da autobus nije ispravan, a u jednom trenutku je počeo i da se dimi. Jedan od putnika je pozvao crnogorsku policiju, koja je odmah reagovala i sačekala nas na stanici. Vozač autobusa je tvrdio da ima rezervni autobus koji će doći ako se ovaj pokvari, ali da mu se navodno drugi vozač ne javlja na telefon - priča nam sagovornica i dodaje:

Crna Gora, More, Talasi
foto: Printscreen/ Instagram/ podgorički_vremeplov

- Policija je pregledala vozilo i jednog vozača privela, dok je drugom uzela dokumenta. Vanredan tehnički pregled su zakazali tek za ponedeljak, a mi smo ostali na stanici. Tu smo čuli da je navodno ovo vozilo pre deset dana bilo na tehničkom, ali smo se pitali kako je prošlo. Deca su bila s nama, nismo znali gde ćemo i šta ćemo. Zaustavljali smo svaki autobus koji je išao za Srbiju, ali sezona je i svi su bili puni. Bilo nam je bitno samo da dođemo do Srbije, posle ćemo lakše naći prevoz do Kruševca.

Prema njenim rečima, noć su svi zajedno proveli na klupama i stolicama na autobuskoj stanici.

- Ljudi na stanici su nam izašli u susret te smo tu punili telefone. Za hranu i vodu smo se snašli i, hvala bogu, danas nam je jedan čovek rekao da krenemo na voz. Sedeli smo na stanici sinoć od 23 sata do jutros do devet. U deset sati smo vozom krenuli do Požege. Od Kruševca do Budve sam povratnu kartu platila 5.000 dinara, a sad sam za voz izdvojila još 18 evra, ali sve samo da ova agonija prestane.

Crna Gora, Cene, More
foto: Privatna arhiva

Za jedan kofer uzeli 500 dinara

"Jokić prevoz" nema broj telefona

Inače, kako tvrdi čitateljka, "Jokić prevoz" je naplatio prtljag putnicima, i to po sistemu kako kome.

- Konkretno meni je za jedan kofer uzeo čak 500 dinara - tvrdi čitateljka i dodaje da su pokušavali da kontaktiraju i sa ovim prevoznikom, ali da na sajtu nigde nema broja telefona, u šta se i Kurir uverio.

Kraj odmora proveli smo na hladnom, svi umorni, neraspoloženi - jada nam se čitateljka i dodaje da će tražiti povraćaj novca od "Jugoprevoza" čije su povratne karte kupili, a oni su im sada rekli da oni nisu nadležni, već "Jokić prevoz".

Bonus video:

01:45

Čačani overili i Karipsko more: Hrabri ronioci iz Srbije istražuju podvodne lepote širom sveta

(Espreso/Kurir.rs/ A. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.