OLUJA SE POSLE VOJVODINE KREĆE KA OVOM DELU SRBIJE: RHMZ upozorava na NEVREME, a u 16 časova ČEKA NAS OVO
Nevreme u Srbiji, Foto: Tiktok, Zorana Jevtić, Printscreen/rainviewer.com

vremenska prognoza

OLUJA SE POSLE VOJVODINE KREĆE KA OVOM DELU SRBIJE: RHMZ upozorava na NEVREME, a u 16 časova ČEKA NAS OVO

Pljuskovi sa grmljavinom premeštaće se preko Vojvodine dalje na istok

Objavljeno:

Nešto nakon 13 časova na udaru grmljavinskog sistema koji je doneo pljuskove praćene grmljavinom našli su se delovi severne Bačke i severnog Banata, kao i Srema, a prva na udaru bila je Subotica u kojoj ulicama već teku reke zbog obilnih padavina.

Naime, pljuskovi sa grmljavinom premeštaće se preko Vojvodine dalje na istok.

U ovom času novi grmljavinski sistem zahvatio je područje Podrinja i u narednim satima premeštaće se dalje na istok preko Kolubarskog okruga, delova Zapadne Srbije ka Centralnoj, tako da će se na udaru oko 16 časova naći šire područje Šumadije, da bi ovaj sistem nastavio put dalje prema Pomoravlju ka istoku.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod izdao je nekoliko najava i upozorenja na nove nepogode, a najavljen je i moguć grad sa sugradicom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru.

Nevreme u Srbiji
Nevreme u Srbijifoto: PrintScreen/ Instagram/ 192_rs

Pogoršanje vremena sa padavinama najkasnije će stići na jugoistok Srbije i to tokom večeri.

Dobra vest je da će već u toku večeri u Vojvodini, a tokom noći i širom centralne Srbije doći do smirivanje vremena i prestanka padavina, pri čemu bi se talas obilnijih padavina tokom noći premeštao ka istoku i jugoistoku, ali bi ova sistem oluja i obilnijih padavina u drugoj polovini noći slabio i nad ovim predelima, uz dalje premeštanje na istok.

U ponedeljak ugodnije i prijatnije vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, samo još ujutro na jugu i jugoistoku Srbije sa slabom kišom, a maksimalna temperatura u svim predelima Srbije biće ispod 30°C.

Bonus video:

00:31

Nevreme u Beogradu

(Espreso/ Telegraf.rs/ Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.