"DRUGAR KRENUO DA UKAZUJE PRVU POMOĆ, A U KOMPLETU...": Šokiraćete se kad vidite ŠTA je čovek ZATEKAO u PAKETU!
Foto: Rina

DA LI JE MOGUĆE?

"DRUGAR KRENUO DA UKAZUJE PRVU POMOĆ, A U KOMPLETU...": Šokiraćete se kad vidite ŠTA je čovek ZATEKAO u PAKETU!

Kupljeni kompleti imaju rok trajanja do pet godina, a proizvodi se mogu zameniti novim kada se iskoriste, pošto većina ima jednokratnu upotrebu

Objavljeno:

Svesni smo koliko adekvatan komplet za prvu pomoć može da pomogne kada je neophodno, ali je za hitnost situacije najbitnije da komplet bude opremljen prema propisima. Nažalost, to nije bio slučaj kod jednog muškarca koji je danas naleteo na prevaru u paketu prve pomoći kada se našao u nevolji.

Damir Okanović, direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju podelio je danas fotografije na kojima se vidi paket prve pomoći koji nije imao sredstva neophodna za pružanje prve hitne pomoći.

- Drugar je večeras krenuo da ukazuje prvu pomoć povređenom biciklisti, i u kompletu prve pomoći zatekao toalet papir, ubrus, foliju za pakovanje kikirikija... Sledi krivična prijava i zahtev za povlačenje sa tržišta - napisao je Okanović na svom nalogu.

Pre upotrebe kompleta za prvu pomoć, neophodno je proći kroz obuku Crvenog krsta koja vas može pripremiti za sve urgentne situacije.

U kompletu za putničke automobile se između ostalog nalaze uputstva za korišćenje, sterilni zavoj, sterilna gaza, sterilna kompresa od gaze, adhezivni zavoj, trouglasta marama, flasteri, zakrivljene makaze, PVC kese, PVC rukavice i izotermalni prekrivač.

Kupljeni kompleti imaju rok trajanja do pet godina, a proizvodi se mogu zameniti novim kada se iskoriste, pošto većina ima jednokratnu upotrebu.

Bonus video:

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.