NAPADAJU MUŠKARCE NA NEZGODNIM MESTIMA: Jazavci u Priboju šetaju gradom! (FOTO)
Foto: Profimedia

AU LJUDI MOJI!

NAPADAJU MUŠKARCE NA NEZGODNIM MESTIMA: Jazavci u Priboju šetaju gradom! (FOTO)

Jazavce koji su, prvobitno napravili svoja legla u Poljicu, (u blizini žičanog mosta, , na desnoj obali Lima u betonskoj cevi) su ranije viđali isključivo noću
Objavljeno:

Poslednjih nekoliko godina stanovnici Priboja intenzivno napuštaju grad u potrazi za poslom i ostalim atributima normalnog življenja. Tako nastala praznina kao da pogoduje zverinju koje zaposeda urbane naseobine.

Životinje koje dolaze u grad, izlaze iz šuma i livada gde su ranije živele, zaposedaju postojeće građevine, prave nove, šire se planirano i sistematski bez ikakvih pravila i dozvola.

U početku su se životinje pomalo skrivale, povremeno vraćale u šumu, te uzdržano, ordinirale uglavnom noću . U poslednje vreme, kao da im celokupna klima u gradu pogoduje, drsko i ohrabreno šire se glavnim gradskim džadama .

Jazavce koji su, prvobitno napravili svoja legla u Poljicu, (u blizini žičanog mosta, na desnoj obali Lima u betonskoj cevi) su ranije viđali isključivo noću. A evo, kako jedan građanin javlja, neki dan ih je video kako špaciraju stazom pored lima , u čopru (je l’ se tako kaže), i to cela familija, njih 4-5.

Odnedavno su zagospodarili i "Starom čaršijom“, šećkaju se i dole po ulici , a trenutno najviše problema sa jazavcina ima naš sugrađanin Kaim iz Starog Priboja koji živi u blizini Hotela „BIć“ i koji nam se obratio za pomoć. Jazavci su izgleda napravili leglo u starim magacinima Poljoprometa. Čovek se jednostavno ne oseća bezbedno.

– Jazavac nam se naselio bukvalno na metar od kuće. Imam porodicu sa troje dece. Roditelji stari i bolesni. Bukvalno ne izlazimo iz kuće jer znamo da jazavac hoće da napadne. Zvao sam mnoge lovačko udruženje, inspekcije i institucije, svi kažu da nisu nadležni. Niko još ništa nije preduzeo, kaže Kaim Selimagić.

Poznato je da je jazavac prilično agresivan i da hoće da napadne čoveka kad se oseća ugroženo. Napada pravo na nezgodno mesto, za muškarce nezgodno, (treba poslati ili ženskog ili visokog činovnika opštinskog da problem rešava ).

Dok se na pojavi neki David Štrbac i odvede jazavca pred sud jer mu je zaposeo krčevinu, koja se zove „Ni Davidova ni carska ni spahijska“, (ne, katastarska parcela nije u Pribojskoj Banji), građani će biti prinuđeni da se sami bore protiv ove napasti i ostalog zverinja priboskog.

(Espreso.co.rs / Priboj033.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.