ZA BEOGRADSKI I NIŠKI SU SVI ČULI, ALI ONI NISU JEDINI: Da li znate koji sve AERODROMI postoje u Srbiji?
Aerodrom, Foto: Profimedia

retko ko zna da ih nabroji

ZA BEOGRADSKI I NIŠKI SU SVI ČULI, ALI ONI NISU JEDINI: Da li znate koji sve AERODROMI postoje u Srbiji?

Srbija ima nekoliko značajnih aerodroma, a dva najveća su aerodrom Beograd i aerodrom Niš

Objavljeno: 10:56h

Gotovo da ne postoji osoba u Srbiji koja nije čula za aerodrom Nikole Tesle, međutim, da li znate za još neki aerodrom u našoj zemlji?

Da li ste znali koji sve aerodromi postoje u Srbiji?

Srbija ima nekoliko značajnih aerodroma, a dva najveća su aerodrom Beograd i aerodrom Niš. Oba su moderna i dobro opremljena, sa brojnim uslugama koje mogu olakšati putovanje. Postoje i drugi manji aerodromi koji su u funkciji. Ovi manji aerodromi uglavnom služe za letove unutar Srbije ili ka manjim gradovima u regionu.

Aerodrom Morava
Aerodrom Moravafoto: RINA

Među manjim aerodromima koji su u funkciji u Srbiji su Aerodrom Morava u Kraljevu, Aerodrom Ponikve u Užicu, Aerodrom Vršac u Vršcu, Aerodrom Batajnica u Beogradu i drugi. Iako su manjeg kapaciteta i prometa u odnosu na Aerodrom Nikola Tesla Beograd i Aerodrom Konstantin Veliki Niš, ovi aerodromi igraju važnu ulogu u regionalnom povezivanju i omogućavaju putnicima da stignu do različitih destinacija u Srbiji i okolini.

Oni pružaju i razne druge usluge, a među njima je i iznajmljivanje automobila. Usluge rent a car Beograd, su bogate i raznovrsne, kako bi što brže i lakse došli do sledeće željene destinacije u prestonici.

Aerodrom “Nikola Tesla”

Aerodrom Beograd, zvanično poznat kao Aerodrom Nikola Tesla Beograd, je najveći i najprometniji aerodrom u Srbiji. Ovaj aerodrom je otvoren za civilni saobraćaj 1962. godine, a tokom godina je doživeo značajna unapređenja u infrastrukturi, opremi i uslugama koje nudi. Smešten je oko 18 km zapadno od centra Beograda, i nudi širok izbor letova ka unutrašnjosti Srbije, Evropi i svetu. Aerodrom Beograd je domaćin nekoliko poznatih avio-kompanija, uključujući i nacionalnu avio-kompaniju Air Serbia.

Air Serbia
Air Serbiafoto: Fonet / Ilustracija

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu ima kapacitet da primi do 5 miliona putnika godišnje. U poslednjih nekoliko godina, aerodrom je doživeo značajan porast u broju putnika, što je dovelo do proširenja kapaciteta i infrastrukture. U blizini aerodroma se nalaze brojni hoteli, kao i veliki broj drugih turističkih atrakcija i znamenitosti koje posetioci mogu posetiti. Pored toga, na ovom aerodromu možete pronaći i razne druge usluge, kao što su restorani, prodavnice i rent a car aerodrom Beograd.

Aerodrom “Konstantin Veliki”

Aerodrom Niš, zvanično poznat kao Aerodrom Konstantin Veliki Niš, je drugi po veličini aerodrom u Srbiji. Ovaj aerodrom je otvoren za civilni saobraćaj 1986. godine, a tokom godina je doživeo značajna unapređenja u infrastrukturi, opremi i uslugama koje nudi. Nalazi se oko 4 km od centra Niša, i nudi razne letove ka drugim gradovima u Srbiji, kao i ka određenim destinacijama u Evropi.

Neke od avio-kompanija koje posluju na ovom aerodromu su Ryanair, Wizz Air i Swiss International Airlines. Pored toga, postoji i veliki broj rent a car Nis agencija koje nude usluge iznajmljivanja automobila, što putnicima omogućava lako i brzo kretanje po gradu i okolini. Iako je manji od aerodroma Beograd, aerodrom Niš nudi brojne usluge za putnike. Aerodrom Konstantin Veliki je odlična opcija za putnike koji planiraju posetiti Niš i okolinu, bilo da putuju zbog posla ili turizma. Zbog svoje blizine gradu i brojnih usluga koje nudi, ovaj aerodrom predstavlja idealno mesto za polazak ili dolazak putnika, a istovremeno je i značajan za regionalnu povezanost i razvoj južne Srbije.

Aerodromi u Srbiji su važan faktor u razvoju zemlje, a dalje unapređenje infrastrukture i usluga koje se nude na njima moglo bi imati pozitivan utecaj na turizam i ukupni ekonomski razvoj zemlje.

Bonus video:

06:52

ISPRAVLJA SE ISTORIJSKA NEPRAVDA NAD SRBIMA! Češki predsednik otkriva ISTINU o ratu u SFRJ, a evo kako je SPASAO SRPSKI AERODROM!

(Espreso / Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.