EVO KADA STARTUJE NOVI AUTO-PUT KROZ SRBIJU: Radovi se BLIŽE KRAJU, oglasio se Vesić! (FOTO)
Auto-put / ilustracija, Foto: RINA

RUMA-ŠABAC

EVO KADA STARTUJE NOVI AUTO-PUT KROZ SRBIJU: Radovi se BLIŽE KRAJU, oglasio se Vesić! (FOTO)

Petlja se sastoji od četiri mosta koji prelaze preko postojećeg autoputa E70 sa 114 montažnih nosača, i krakova u vidu lista deteline

U oktobru startuje novi auto-put kroz Srbiju! Radovi na 20 kilometara sa 14 mostova bliže se kraju: Do kraja 2024. "gotova" cela deonica"

Objavljeno:

U oktobru startuje novi auto-put kroz Srbiju! Radovi na 20 kilometara sa 14 mostova bliže se kraju, a do kraja 2024. biće završena i cela deonica.

Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac, dužine oko 21 km, privode se kraju kako bi saobraćajnica do kraja oktobra bila puštena u saobraćaj.

"Na trasi je na oko 20 km od ukupno 21 km urađeno po 2 sloja asfalta. U toku je izrada završnog sloja asfalta i do sada je urađeno oko 2,5 km završnog sloja asfalta u celom profilu", napisao je Vesić na Instagramu.

Dodao je da na trasi ima ukupno 14 mostovskih konstrukcija, plus prilazna mostovska konstrukcija i most preko reke Save.

"Radovi na ovom mostu, dužine 1.355 metara, su u završnoj fazi. Kada se ova dva mosta spoje imaćemo most ukupne dužine od 2.365 m u koji je ugrađeno skoro 100.000 m3 betona, 12.560 tona armature i oko 1.300 tona kablova za prednaprezanje nosača", naveo je.

Prema njegovim rečima, radovi na petlji Ruma i njenoj široj zoni, što obuhvata naplatnu rampu Ruma i kružni tok za vezu sa postojećim državnim putem i budućim Fruškogorskim koridorom su najkomplikovaniji jer se izvode pod saobraćajem. Petlja se sastoji od četiri mosta koji prelaze preko postojećeg autoputa E70 sa 114 montažnih nosača, i krakova u vidu lista deteline.

"Izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica biće završena do kraja 2024. godine", najavio je Vesić.

Bonus video:

00:55

Gradi se najmoderniji auto-put do Kruševca

(Espreso / Ekapija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.