NESTANAK BARBARE VITEZ JEDNA JE OD NAJVEĆIH MISTERIJA U SRBIJI:Prošlo je više od 6 godina, od nje ni TRAGA ni GLASA
Barbara Vitez, Foto: Prva tv Printscreen

NESTANAK BARBARE VITEZ

NESTANAK BARBARE VITEZ JEDNA JE OD NAJVEĆIH MISTERIJA U SRBIJI:Prošlo je više od 6 godina, od nje ni TRAGA ni GLASA

U potrazi koja je trajala mesec i po dana, telo nestale Barbare nije pronađeno

Objavljeno:

Prošlo je više od šest godina, kako je 25. novembra 2016. godine u Senti nestala Barbara Vitez. Do danas o njoj nema ni traga. Njen otac Endre Vitez, koji se retko oglašava, izjavio je sinoć da mu je najteže što je sada ne bi ni prepoznao.

- Ona je otišla na rođendan i nije se vrataila ni do danas. Za nas vreme kao da je stalo. I za mene i za moju ženu, to jest majci Barbarinoj. Živimo samo zbog nade - rekao je na tribini “Dometi države i civilnog sektora u potrazi za nestalim licima” na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Endre Vitez.

Kako kaže, najteže je što ne zna da li bi je danas prepoznao.

- Teško, Boga mi. Jer, gde god da se okreneš vidis mlade devojčice. Gledaš da li je slučajno ona. Strašno. Sada je već više od 6 godina prošlo. Ne bih je ni prepoznao. To je najteže - rekao je Vitez na tribini u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Prema nezvaničnim informacijama, Barbara se sa drugarima vraćala kući kasno uveče i navodno je pala u Tisu. Imala je samo 15 godina, a danas, nakon više od pet godina i dalje se vodi kao nestala. Njeno telo do danas nije pronađeno, a o devojčicinom nestanku postoje brojne teorije, kao i tvrdnje da je viđena van Srbije. Njeni roditelji Endre (51) i Melinda (48) Vitez i danas ne gube nadu daje Barbara živa, pošto njeno telo nikad nije pronađeno u reci Tisi.

Neki tragovi ukazivali su na to da je u Mađarskoj , ali ako je tako, potpuna je nepoznanica da li je tamo svojom voljom ili je možda bila oteta. Ukoliko je i dalje živa, u avgustu je napunila 20 godina.

Porodicu Vitez je od Barbarinog nestanka samo pratila nesreća. Barbarin brat Atila bolovao je od autizma i epilepsije i preminuo je 5. marta 2019., kad je imao 25 godina. Dobio je visoku temperaturu i, nažalost, nije se povratio iz kome. Nekoliko meseci kasnije umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

Sami u bolu i tuzi, osuđeni na neizmernu patnju, Melinda i Endre provode dane u porodičnoj kući u Senti. Od nestanka ćerke i smrti sina jedva imaju snage da se nose sa svim životnim obavezama.

Brabara Vitez
Brabara Vitezfoto: Printscreen / Facebook

Na dan nestanka, pre pet godina, dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u reku. Medutim, Endre i Melinda ne veruju u to.

- Poslednji put videna je 25. novembra 2016. u senćanskoj prodavnici "Idea", kada su je snimile kamere, i to je bilo u 21.41. Na snimku se ne vidi da i je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu - govorio je ranije Endre.

Tisu su u to vreme nekoliko puta pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, zajedno sa psima. U potrazi koja je trajala mesec i po dana, telo nestale Barbare nije pronađeno.

Bonus video:

01:12

BOLNE RANE NE ZARASTAJU: Prošlo je 4 godine od nestanka Barbare Vitez! Roditelji i dalje NEUTEŠNI (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.