I DANAS STIŽU NEPOGODE U SRBIJU: Pljuskovi, grmljavina, ali i GRAD će pogoditi OVE delove ZEMLJE
Foto: RINA/ Printscreen/Instagram/192_rs

vreme u srbiji

I DANAS STIŽU NEPOGODE U SRBIJU: Pljuskovi, grmljavina, ali i GRAD će pogoditi OVE delove ZEMLJE

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad

Objavljeno:

- U petak i subotu po podne i uveče na području Srbije mogu se očekivati vremenske nepogode - upozorio je je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kako su najavili, oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije, do regiona Karpata, u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

- Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (veći od 5 centimetara u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra (jače od 24 m/s i izolovano orkanske udare vetra (jače od 28 m/s) - ističe se u saopštenju.

Oluja, Superćelijska oluja
foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Najavili su da je veća verovatnoća pojave nepogoda u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije, ali i da je tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

- Za konkretne lokacije, RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred - dodaje se u upozorenju.

Bonus video:

00:57

STRAŠNE POSLEDICE SUPERĆELIJSKE OLUJE U SRBIJI: Vetar nosio sve pred sobom, obarao drveće, čupao krovove! Pogledajte nove snimke

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.