POZNATO U KAKVOM JE STANJU DEVOJČICA (15) NA KOJU JE PALO DRVO U NOVOM SADU: Nalazi se u dečijoj bolnici
Drvo / Ilustracija, Foto: Printskrin: 192_rs

NAKON OLUJE

POZNATO U KAKVOM JE STANJU DEVOJČICA (15) NA KOJU JE PALO DRVO U NOVOM SADU: Nalazi se u dečijoj bolnici

Uraganska oluja koja je pogodila Novi Sad nanela je veliku materijalnu štetu

Objavljeno:

Petnaestogodišnja Novosađanka na koju je sinoć palo drvo tokom strahovite oluje koja je zadesila vojvođansku prestonicu oseća se dobro i oporavlja se u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Ona je zadobila lakše telesne povrede tokom superćelijske oluje i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara.

- Devojčica je primljena juče oko 20 časova u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine sa lakšim povredama lica. Nalazi se na Odeljenju otorinolaringologije dečije hirurgije, oseća se dobro ali je zadržana radi daljeg lečenja - objašnjavaju sagovornici iz Dečije bolnice.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, šestoro ljudi među kojima je bilo petoro dece, vatrogasci su spasili iz šume u Beočinu u naselju Dunav, a jedna žena je spasena u Begeču iz automobila. Takođe, iz čamca na koje je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu vatrogasci su spasili jednog čoveka.

Leteli krovovi, vetar čupao drveće iz korena, lupao izloge...

Podsetimo, uraganska oluja koja je pogodila Novi Sad nanela je veliku materijalnu štetu, na sreću bez ljudskih žrtava.

Ekipe JKP "Gradsko zelenilo" spremno su dočekale nevreme u Srbiji, koje je RHMZ juče najavljivalo ceo dan, kažu u tom javnom preduzeću uz napomenu da je na osnovu preporuka i obaveštenja nadležnih gradskih službi već rano popodne Zelenilo formiralo šest timova od preko 100 zaposlenih sa mašinama, koji su bili u pripravnosti i koji su odmah nakon prvih prijava građana izašle na teren da saniraju štetu koju je oluja nanela na više od 300 lokacija u gradu.

- Uraganski vetar na više lokacija čupao je drveće iz korena i lomio potpuno zdrava stabla. Na Bulevaru oslobođenja, Ignjata Pavlasa, Maksima Gorkog, Rumenačkoj, na Futoškom putu i na velikom broju drugih lokacija u gradu i prigradskim naseljima sa kojih nam i dalje pristižu informacije o šteti… Naše ekipe su radile cele noći da bi grad bio prohodan. Uklanjanje oborenog drveća i grana nastavljeno je i jutros. Zbog sedam stabala izvaljenih na kupalištu Štrand, plaža će biti zatvorena za posetioce dok posledice nevremena ne budu sanirane i omogućeno bezbedno dalje funkcionisanje - saopštili su nadležni iz JKP "Gradsko zelenilo".

Bonus video:

00:25

Srbija nevreme

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.