PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U SREMSKOJ MITROVICI: Oglasila se gradonačelnica!
Nevreme / ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

vanredna situacija

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U SREMSKOJ MITROVICI: Oglasila se gradonačelnica!

Prema rečima gradonačelnice, lokalna samouprava će nastojati da traži pomoć u saniranju štete i od viših nivoa vlasti, kako bi se prebrodila ova vanredna situacija

Objavljeno: 10:30h

Sednica Štaba za vanredne situacije zbog posledica olujnog nevremena održana je danas u Sremskoj Mitrovici. Pričinjena je velika materijalna šteta, kako na domaćinstvima, tako i na javnim ustanovama, pa je jutros u osam sati proglašena vanredna situacija u tom gradu. Sagledano je stanje, predati su izveštaji javnih preduzeća i drugih koji sudeluju u funkcionisanju štaba, a ekipe su bile na terenu već kada je počelo nevreme.

"Situacija nije na zavidnom nivou, ima mnogo štete, mnogo toga što treba sanirati. Uništeno je mnogo krovova, zelenila, javnih ustanova, a sve to treba sanirati da bi grad nastavio da funkcioniše. Zato smo doneli odluku da se proglasi vanredna situacija. Doneta je odluka da Gradska uprava za saobraćaj i komunalne i inspekcijske poslove izađe tokom dana na teren i sagleda štetu koja je nastala, izdata je naredba svim javnim preduzećima da budu u funckiji saniranja. Nažalost, gradska plaža je pretrpela velike posledice i zabranjeno je njeno korišćenje zbog bezbednosti građana", izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Hitna pomoć
Hitna pomoćfoto: RINA

Prema njenim rečima, još postoji opasnost pada drveća i povređivanja, a apel je i da se ne prilazi ni strujnim kablovima koji su pokidani, kao i ni telekomunikacionim.

"Opšta bolnica je pretrpela štetu, uništen je krov hirurškog bloka, imaju velike probleme. Pomoći ćemo im u saniranju. Četrdesetak ljudi je od sinoć tražilo medicinsku pomoć u našem gradu. Većina je imala lakše telesne povrede, a dvoje je transportovano u Beograd na dalje lečenje. Najvažnije je da nema ljudskih žrtava", kazala je Milovanović.

Prema rečima gradonačelnice, lokalna samouprava će nastojati da traži pomoć u saniranju štete i od viših nivoa vlasti, kako bi se prebrodila ova vanredna situacija.

Bonus video:

01:39

ČAČAK OSTAO BEZ STRUJE ZBOG SUPERSONIČNE OLUJE! Reporterka Kurira otkrila kakvo je stanje nakon nevremena: PREVRNUO SE ŠLEPER

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.