SUTRA POČINJE NAJBOLJA BALKANSKA ŽURKA NA VODI: Očekuje se 130.000 posetilaca i brojni KONCERTI!
Drinska regata, Foto: RINA

29. DRINSKA REGATA

SUTRA POČINJE NAJBOLJA BALKANSKA ŽURKA NA VODI: Očekuje se 130.000 posetilaca i brojni KONCERTI!

Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130.000 posetilaca

Objavljeno:

Drinska regata 29. po redu održaće se u Bajinoj Bašti od 19. do 23. jula 2023. godine. Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se već tri decenije organizuje u Bajinoj Bašti.

Održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom, a splavovi za ovogodišnji spust uveliko se već prave u Perućcu. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Već od srede 19. jula veliki broj izlagača na tradicionalnom Bašta Bazaru, svojevrsnom festivalu ukusa i rukotvorina koji je izrastao iz sajma suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda, izložiće svoje proizvode u glavnoj ulici na delu od Parka ćirilice do gradskog trga. U večernjim satima istog dana na trgu u Bajinoj Bašti očekuje nas predstava namenjena pre svega najmlađim posetiocima 29. Drinske regate.

U četvrtak, 20. jula je tradicionalno i svake put sve masovnije takmičenje u pripremanju riblje čorbe u bajkovitom ambijentu pored čuvene reke Godine u Perućcu. Posetiocima Perućca od ove godine dostupna je za posetu i Splavarska pećina oko koje je uređena pešačka staza i postavljene klupe. Ova pećina na obali Drine koja je u prošlosti služila splavarima za sklanjanje od lošeg vremena sad je zanimljiva turistička tačka i još jedna simbolična veza drevnih splavara i manifestacije Drinska regata koja startuje baš u Perućcu.U petak 21. jula program se nastavlja na izletištu Rača gde nas očekuju veliki koncerti Peđe Jovanovića i Saše Matića. Na izletištu na obali Drine dva poznata umetnika pripremaju pravi muzički spektakl.

1 / 5 Foto: RINA

Subota, 22. jul, predviđena je za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje tačno u 11 sati ispod brane HE „Bajina Bašta“ u Perućcu ali zbog velikih gužvi preporučujemo da znatno ranije krenete na start Regate. Subota veče i izletište Rača rezervisani su za MOST fest i nastupe bendova Neverne bebe i Van Gog. Nedelja je dan za sumiranje utisaka i završetak Bašta Bazara u glavnoj ulici.

Očekuje se da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca, a pored navednih dešavanja u pet dana 29. Drinske regate očekuju vas i brojni drugi sadržaji u gradu koji nosi epitet srca Podrinja. Jedan od njih je i novi Mashup festival koji se održava u prva dva dana 29. Drinske regate u prelepom ambijentu bajinobaštanskog sportskog centra u Lugu.

Sve informacije o programu 29. Drinske regate i detalje o svim turističkim sadržajima na destinaciji Tara Drina Bajina Bašta možete pronaći u Turističkom informativnom centru i suvenirnici u Bajinoj Bašti. Info centar možete kontaktirati i putem telefona 066/222120 (SMS, Vajber, Votsap i Telegram) i 031/866903 kao i putem stranica na društvenim mrežama.

Bonus video:

02:07

LEPOTICE OSVOJILE DUNAV! Sve više devojaka uči da jedri, na dunavskoj regati osvojile publiku

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.