U OVOM GRADU U SRBIJI JE U 18 ČASOVA IZMERENO 38 STEPENI: Kako li će se spavati...
Vrućina, Foto: Vladimir Sporčić

VREMENSKA PROGNOZA

U OVOM GRADU U SRBIJI JE U 18 ČASOVA IZMERENO 38 STEPENI: Kako li će se spavati...

RHMZ je upozorio da će danas biti najtopliji dan ove sedmice

Objavljeno:

Da vrućina ne jenjava kako popodne odmiče pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prema kojima je u 18 sati u Loznici živa u termometru dostigla 38 podeok. Slede Sombor, Novi Sad, Sremska MItrovica, Beograd, Smederevska Palanka, Negotin i Ćuprija gde je izmereno 37 stepeni.

Za stepen niža bila je temperatura u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Velikom Gradištu, Kraljevu i Nišu – 36.

Na Paliću, u Kragujevcu, Požegi, Kuršumliji, Kruševcu, Zaječaru, Leskovcu, Dimitrivgradu u Vranju izmereno je 35 stepeni.

U isto vreme najniža temperatura je zabeležena na Kopaoniku, prijatnih 26, a na Zlatiboru 29 stepeni.

Inače, RHMZ je upozorio da će danas biti najtopliji dan ove sedmice sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

1 / 4 Foto: Emilija Jovanović

Prema najavi meteorologa, sutra su prognozirane temperature od 33 do 37 °S, a u većim gradovima očekuju se i tropske noći. Od srede najtoplije će biti na jugu zemlјe, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38 °S, a lokalno i do 40 °S.

U severnim, a delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za plјuskove sa grmlјavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom. Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u sredu krajem dana i tokom noći, kao i u petak i subotu posle podne i uveče.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.