TUGU ZAMENILA DEČIJA RADOST! Majka ih ostavila s bolesnim ocem, a sada im se ispunila NAJVEĆA ŽELJA! (VIDEO)
Pporodica Geštamov, Foto: Printscreen/Facebook/Tamara Misirlic

bravo!

TUGU ZAMENILA DEČIJA RADOST! Majka ih ostavila s bolesnim ocem, a sada im se ispunila NAJVEĆA ŽELJA! (VIDEO)

Dok otvara vrata da pokaže svoj novi dom Miloš ne skida osmeh sa lica, on i brat su dobili novu, plavu, sobu, a sestra Marija prelepu roze

Objavljeno:

Tugu i bol u kući porodice Geštamov iz Kuse Vrane kod Pirota, zamenila je dečja sreća i radost, a oni sada pod sigurnim krovom, baš onako kako dolikuje, sa trpezom na stolu slave svoju krsnu slavu.

Malo je onih koje nije rastužila teška životna priča šestočlane porodice Geštamov koja je u totalnoj nemaštini jedva preživljavala.

U njihovom okruženju nema komšija, prva prodavnica im je na čak 12 kilometara, ali za nju Miloš (11), Marija (10) i maleni Drago, nisu imali novca da bi je i posećivali.

- Majka ih je ostavila i otišla, a oni su ostali sa nepokretnim ocem, bolesnom bakom i dekom, spavaju na raspadnutim krevetima - ispričala je humanitarka Tamara Misirlić koja je i pokrenula akciju za ovu decu.

Oronula kuća u kojoj su živeli samo što se nije srušila. Plafon ulegao i bilo je pitanje dana na koga će se obrušiti, memla na zidovima, a po prostorijama stare i pocepane stvari. O igračkama, pa makar i onim istrošenim, ovi mališani mogli su samo da maštaju.

Stomaci su im više prazni nego siti, a jedna izjava posebno je potresna:

- Vodu točimo sa česme. Kad je zaleđena uzimamo iz reke, ugrejemo na vatri i onda se kupamo - pričao je Miloš (11) kome je jedina želja bila da dobije svoju sobu.

Tu želju ispunila mu je Tamara sa svojim prijateljima opštinom Dimitrovgrad, udruženjina "Veruj, život je lep" i "Podeli radost", kao i mnogim pojedincima koji su doprineli njihovom lepšem životu.

Dok otvara vrata da pokaže svoj novi dom Miloš ne skida osmeh sa lica. On i brat su dobili novu, plavu, sobu, sa novim ležajevima i podovima, a sestra Marija prelepu roze. Tu je i novi nameštaj, trpezarija, posuđe, kuhinja, a dok se ovaj vedo snimao donatori su iz kombija iznosili još opreme za kuću.

Uz sve to posebno raduje slika upravo pečenih punjenih paprika i šerpe na smederevcu pune hrane. Nema sumnje da su Geštamovi useljenje proslavili sa punom trpezom.

A ukoliko ima još vas koji mališanima želite još da pomognete to možete učiniti na sledeće načine:

RAČUN ZA DONACIJE: 200-3453980101008-90 Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić” Svrha uplate: Pomoć porodici Geštamov

Devizni: RS35200345398010198860 SWIFT/BIC: SBPORSBG PayPal: fondacijatamaram@gmail.com

Online donacije klikom OVDE

SMS: 1 na 5800

CENA PORUKE JE 200 DINARA!

Bonus video:

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.