MLADA DOKTORKA MINISTARKI GRUJIČIĆ SASULA SVE U LICE: Evo šta se nakon PAR MESECI desilo sa doktorkom Tamarom!
Danica Grujičić, Foto: Uros Arsic

njene reči zapamtila srbija

MLADA DOKTORKA MINISTARKI GRUJIČIĆ SASULA SVE U LICE: Evo šta se nakon PAR MESECI desilo sa doktorkom Tamarom!

U ambulanti je od aprila 2021, kad je najpre došla kao zamena. I ovo joj je prvi posao jer je pre toga godinu dana živela u Austriji

Objavljeno:

Dr Tamara Petković (30) iz Paraćina, koju je Srbija zapamtila kao hrabru lekarku koja je ministarki zdravlja prof. dr Danici Grujičić sasula u lice sve što je muči, konačno je zaposlena za stalno.

Posle pisanja Kurira dr Petković, koja radi u seoskoj ambulanti u Raševici i pokriva ukupno pet sela i 2.000 njihovih žitelja, a koja je stalno potpisivala ugovor na mesec dana, zaposlena je na neodređeno vreme.

- Doktorka Petković je, nakon sprovedenog konkursa dobila posao na neodređeno vreme - potvrđeno je Kuriru u Ministarstvi zdravlja.

Da u selu nedaleko od Paraćina postoji mlada doktorka koja ju je tokom posete "preslišala", najpre je u decembru prošle godine obelodanila ministarka Grujičić. Ona je tada navela da je ta mlada doktorka kazala da će da ode ako ako ne dobije ovo, ono... Grujičićeva je tada navela i da "ta da deca imaju ideju šta sve mogu da urade u opštoj praksi".

Zatim je dr Petković u ispovesti za Kurir rekla da je ministarki, koja je bila u poseti i seoskoj ambulanti u Raševici, bez ikakve pripreme kazala šta misli, i to nakon njenog pitanja šta im nedostaje u ambulanti. Najpre je pomenula ugovor za stalno, jer ga je potpisivala na mesec dana.

- Jedini sam lekar u ambulanti u Raševici, na desetak kilometra od Paraćina, u kom živim. Imam oko 2.000 pacijenata, dolaze mi iz sela Potočac, Svojnovo, Sinji Vir i Trešnjevica - kazala je dr Petković tada za Kurir i navela da se greju na TA peći i grejalicu, te su hodnici zimi hladni, kao i da nemaju ni čistačicu, pa ona ili sestra ribaju podove.

Grujičićevoj je, kako je kazala tada dr Petković, rekla da država ne poštuje mlade lekare, da su se lekari opšte prakse sveli na pisanje uputa i recepata, ali i da bi mnogo toga moglo da se promeni, te da uz dodatnu obuku mogu i ultrazvuk da rade.

dr Grujičić
dr Grujičićfoto: Nemanja Nikolić

Žalila se dr Petković i da sa skoro 30 godina i dalje živi s roditeljima i tapka u mestu jer nema stalan i siguran posao.

U ambulanti je od aprila 2021, kad je najpre došla kao zamena. I ovo joj je prvi posao jer je pre toga godinu dana živela u Austriji.

Sada ga je dobila na neodređeno vreme, što nam je i potvrdila, ali ovoga puta nije želela da daje izjave.

Bonus video:

03:47

Ministarka zdravlja Danica Grujičić: Ovo je najstrašnije iskustvo koje sam doživela

(Espreso / Kurir, J. S. S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.