ŠTA DA RADITE AKO VAM SE DRVO OBRUŠI NA AUTO? Postoji nekoliko koraka koje možete da uradite
Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

obratite pažnju

ŠTA DA RADITE AKO VAM SE DRVO OBRUŠI NA AUTO? Postoji nekoliko koraka koje možete da uradite

Pre nego što se utvrdi da li je do štete došlo, potrebno je popuniti zapisnik o šteti koji lično donosi oštećeni

Objavljeno:

Kiša i vetar ne moraju biti razlog za padanje stabala, jer i kada je lepo vreme, desi se da se neka krošnja obruši, a takav je slučaj bio pre nekoliko dana u Ulici Veljka Lukića Kurjaka, gde je na automobil palo drvo i tom prilikom ga oštetilo. Srećom, nije bilo povređenih.

Kako su objasnili nadležni u nadležnom "Zelenilu Beograd", kada se desi da stablo ili grana padnu, i ako dođe do materijalne štete, potrebna je blagovremena prijava.

- Ukoliko dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine i tom prilikom dođe do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da građani kontaktiraju Servisni centar grada Beograda na broj 11011 ili da pošalju mejl JKP "Zelenilo Beograd" na adresu info@zelenilo.rs - kažu za "Novosti"nadležni u ovom preduzeću. - Potrebno je da se građani obrate nadležnima kako bi se utvrdilo da li je stablo u redovnom programu održavanja Preduzeća i ukoliko jeste, dobiće tačnu informaciju kojoj radnoj jedinici u okviru preduzeća treba da se jave, u zavisnosti od lokacije na kojoj se incident dogodio, kako bi se popunio zapisnik o šteti.

Pre nego što se utvrdi da li je do štete došlo, potrebno je popuniti zapisnik o šteti koji lično donosi oštećeni, a kako su objasnili nadležni, zapisnik se onda predaje Komisiji za procenu štete, čije sedište se nalazi u Ulici Rajkova 15 na Novom Beogradu. - Kada oštećeni donese zapisnik, Komisija za procenu štete popunjava obrazac "prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti" i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje u najkraćem roku nadoknađuje štetu - objašnjavaju u JKP "Zelenilo Beograd".

Nadoknada štete će se obaviti samo u slučajevima u kojima je uzrok štete stablo za koje je na osnovu redovnog Programa održavanja nadležno JKP "Zelenilo Beograd". Međutim, često se dešava da stabla koja naprave materijalnu štetu nisu u redovnom Programu održavanja JKP "Zelenilo Beograd".

Redovan obilazak

Redovno posmatranje i praćenje, kako stabala u gradu, tako i svih sadržaja na javim zelenim površinama, obavlja se svakodnevno. Ukoliko se primeti problem na stablu, kako su objasnili u JKP "Zelenilo Beograd" primenjuju se sve mere nege kako bi se stablo što duže održalo. U situacijama kada stablo predstavlja potencijalni bezbednosni rizik kako po sugrađane tako i po imovinu, pristupa se njegovom uklanjanju.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.