NEVREME VEĆ "TUTNJI" SRBIJOM: U narednim satima OVDE se očekuju NAJJAČI PLJUSKOVI!
Pljuskovi / ilustracija, Foto: Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

NEVREME VEĆ "TUTNJI" SRBIJOM: U narednim satima OVDE se očekuju NAJJAČI PLJUSKOVI!

U Vojvodini će ostati uglavnom pretežno sunčano

Objavljeno:

I dok je u većem delu Srbije danas sunčano i toplo, na jugoistoku i istoku Srbije atmosfera je već od podneva postala veoma nestabilna sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U ovom času najjačih pljuskova sa grmljavinom ima na istoku Kosova i Metohije, u Pčinjskom, Jablaničkom i Pirotskom okrugu i u brdsko-planinskim prdelima istočne Srbije.

U naredna dva sata najintezivnijih pljuskova sa grmljavinom biće u kosovskom Pomoravlju, na području Preševa, Vranja i Bujanovca, na širem području Leskovca, Pirota i Prokuplja, u delovima Toplice i širom istočne Srbije, naročito u brdsko-planinskim predelima.

Nevreme
Nevremefoto: Iljustracija, EPA-EFE/ LUKASZ GAGULSKI

U ovim predelima biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Lokalno može da padne i preko 30-40 mm kiše po kvadratnom metru, pri čemu može doći do poplava na manjim tokovima bujičnog karaktera, ali i usled toga da odvodni i kanalizacioni sistemi ne prihvate veću količinu atmosferske vode.

Istovremeno, u ostalim predelima Srbije biće sunčano i toplo, uz temperature oko 30°C.

Kasnije posle podne lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće u većini predela južnije od Save i Dunava, naročito na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije, uz pojavu grmljavinskih nepogoda.

U Vojvodini će ostati uglavnom pretežno sunčano.

U toku večeri u većem delu Srbije očekuje se smirivanje situacije i razvedravanje, uz vedru noć, dok će kiše i pljuskova sa grmljavinom biti i dalje na istoku Srbije, naročito u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

Bonus video:

02:58

DANI SVE TOPLIJI, A U PETAK MAKSIMALNE VRUĆINE?! Meteorolog: Nakon tropske nedelje sledi NAGLI OBRT! Oluje pa azurski anticiklon?

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.