TURCI ZATVARAJU FABRIKU U LESKOVCU, BEZ POSLA OSTAJE OKO 650 RADNIKA: "Odlučili smo da izvršimo likvidaciju!"
Turci zatvaraju fabriku u Leskovcu, Foto: Printscreen/YouTube/ SANA PRESS

JAVLJENO JE

TURCI ZATVARAJU FABRIKU U LESKOVCU, BEZ POSLA OSTAJE OKO 650 RADNIKA: "Odlučili smo da izvršimo likvidaciju!"

Ove godine u fabrici je radilo oko 650 radnika

Objavljeno:

Rukovodstvo turske fabrike Džinsi u Leskovac uputilo je svim radnicima cirkularno pismo u kome im saopštavaju da ta tekstilna fabrika odlazi u likvidaciju.

U pismu se navodi da do zatvaranja dolazi posle 12 godina i da se fabrika u poslednje tri godine nalazila u teškoj situaciji, te da nažalost nisu uspeli da prevaziđu krizu i gubitke.

"Trudili smo se svom snagom da ovaj posao nastavimo u Srbiji, međutim odlučili smo da izvršimo likvidaciju zbog snabdevanja materijalom i zbog uslova na Evropskom tržištu", navodi se u SMS poruci gde govore i da je tekstilni sektor u prethodne tri godine bio najviše pogođen krizom.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre za 2021. godinu fabrika je zapošljava 910 radnika, a godinu dana ranije 967. Ove godine u fabrici je radilo oko 650 radnika.

Vlasnik u pismu obećava se da će radnicima biti isplaćene zaostale plate u celosti i da ne sumnjaju u njihova obećanja.

Takođe tvrde da su započeli pregovore sa drugim investitorima o zaposlenju do juče svojih radnika. Na kraju im se zahvaljuju za sve što su do sada uradili.

Robu su uglavnom izvozilii za zapadno tržište, Holadniju, Švedsku, Nemačku, Španiju. Fabrika je u Leskovcu otvorena pre više od 12 godina.

Inače, prošle godine u fabrici su izjavili da će ove godine u objektu nekadašnje fabrike Srbolek u Leskovcu, proširiti svoje kapacitete otvaranjem još jednog pogona na oko 1070 kvadrata.

Bonus video:

01:40

SEZONSKI POSAO

(Espreso/Jugmedia/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.