IVANJIČKA SELA POKOSIO GRAD VELIČINE ORAHA: Malinari ne znaju šta će, zadesilo ih usred berbe (FOTO)
Grad, Foto: RINA

užas

IVANJIČKA SELA POKOSIO GRAD VELIČINE ORAHA: Malinari ne znaju šta će, zadesilo ih usred berbe (FOTO)

Iako je apokaliptično nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju

Objavljeno:

Meštane udaljenih ivanjičkih sela Kušići, Opaljenik, Bela Crkva... ponovo je zadesilo strahovito nevreme. Grad veličine oraha obeleo je puteve i livade za samo par minuta, a ogromna šteta pričinjena je ponovo na putnoj infrastrukturi i malinjacima u kojima je berba crvenog zlata već počela.

"Ponovo imamo istu muku. Tamo gde su bili kanali 30 centimetara voda je prekopala i sada su dublji od pola metra. Do mnogih domaćinstava može se prići samo terenskim vozilima i traktorima. Obilne padavine su po ko zna koji put pogodile Ivanjicu, a ni od prethodnog nevremena nismo se oporavili", kazao je prvi čovek ivanjičke opštine Momčilo Mitrović za agenciju RINA.

Iako je apokaliptično nevreme stalo, razmere nove katastrofe još uvek se sagledavaju.

Grad
foto: RINA

"Nemamo izveštaj sa teritorije cele opstine. Čekamo da dobijemo informacije o stanju na terenu u selima oko mesta Močioci jer tamo nema telefonskog signala, jer je grom gadjao u repetitor", zaključio je Mitrović.

On dodaje još u prvom naletu stigla pomoć od resornih ministarstava u vidu nafte kako bi što brže prebrodili novonastale probleme.

02:00

GRAD POD VODOM: POPLAVLJEN VRTIĆ, VODA U DVORIŠTU 20 CM! Deca preseljana u drugu ustanovu, meštani pretrpeli velike štete!

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.