"BILO JE MNOGO BOLA U MOM ŽIVOTU...": Jelena je imala 156 kilograma jer je UTEHU tražila u HRANI!
Jelena Drobnjak, Foto: Printscreen/Prva

neverovatno!

"BILO JE MNOGO BOLA U MOM ŽIVOTU...": Jelena je imala 156 kilograma jer je UTEHU tražila u HRANI!

Ispričana je priča Jelene Drobnjak koja je u jednom momentu svog života imala 156 kilograma

Objavljeno:

Ako često posežemo za hranom da bismo se utešili ili umirili, utehu donosi jedino trenutno zadovoljstvo koje osećamo dok jedemo. A posle se obično osećamo još gore. Emocionalna glad se zaista može uporediti sa zavisnošću. Fizička ili emotivna glad - kako prepoznati razliku? Šta je emocionalno prejedanje i kako da ga prepoznamo, ali i najvažnije - kako da ga pobedimo! Na ovu temu razgovarale su strukovni nutricionista Jovana Živić i Jelena Drobnjak, koja se godinama borila sa emotivnim prejedanjem.

"Bila sam u teškom životnom periodu kada sam jela istu količinu hrane kao i ranije, ali mi je trebao osećaj još nečega. Pa sam onda shvatila da sam ja zapravo tužna, a ne gladna. Trebao mi je osećaj sreće, a to nije bila glad", započela je priču nutricionistkinja koja se svojevremeno takođe borila sa emocionalnim prejedanjem.

Jelena Drobnjak
Jelena Drobnjakfoto: Printscreen/Prva

S druge strane, u emisiji "150 minuta" ispričana je priča i Jelene Drobnjak koja je u jednom momentu svog života imala 156 kilograma.

"Osećaj spoznaje da imam toliko kilograma je došao dosta kasno. To je telesna dismorfija, kada niste svesni kako izgledate. Izostao je taj negujući odnos. Prolazila sam kroz traumatična iskustva, a svoja osećanja nisam ni razumela, nisam ni znala kako se osećam. Utehu jesam našla u hrani, a bila sam mnogo puta na dijeti. Odlazila sam 20-30 kilograma gore-dole, čak sam i mršavila da bih ostala u drugom stanju. Ali, ništa to nije bilo dovoljno da ja odem na održavanje. Bilo je puno bola u mom životu. Imam taj sindrom "nevoljenog deteta". Kasnije je došlo, fizičko nasilje, zlostavljanje, smrt oca...", govori Jelena Drobnjak i dodaje da današnjim nutricionistkinjama nedostaje empatija.

"Ne možemo osobi koja je gojazna da samo pružimo papir i da kažemo 'To je to, pridržavaj se toga'. Zamislite da dođete kod stručnog lica po pomoć, a dobijete još jednu kritiku. Gojazne osobe su jako emocionalno nezrele i potrebna je svesnost i mnogo suočavanja i rada na sebi".

Bonus video:

02:45

GOJAZNOST NIJE SAMO ESTETSKI I ZDRAVSTVENI, VEĆ I POLITIČKI PROBLEM Sagovornici Kurira o bolesti koju ima više od polovine Srba

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.