OGLASILA SE OLIVERA KOVAČEVIĆ NAKON PROMENA NA RTS-U: Otkrila šta misli o svojoj NASLEDNICI
Olivera Kovačević, Foto: Instagram printscreen/kovacevicolivera

UREDNIŠTVO

OGLASILA SE OLIVERA KOVAČEVIĆ NAKON PROMENA NA RTS-U: Otkrila šta misli o svojoj NASLEDNICI

Njen mandat ističe 21. jula

Objavljeno: 11:44h

Urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević, kojoj uskoro ističe mandat na toj funkciji, kaže da ona nije smenjena, kako su mnogi mediji sinoć preneli, već da joj uskoro ističe mandat na toj funkciji, koji prema Statutu ne može biti produžen.

– Urednica sam Zabavnog programa RTS-a od 2015. Mandat mi je produžen 2019., a prema Statutu na toj funkciji urednici mogu da budu najviše dva mandata po četiri godine – ukazuje Kovačević.

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njen mandat ističe 21. jula, a da li će ostati na Javnom servisu, kako kaže, zavisi od ugovora koji joj bude ponuđen. Na mesto urednice Zabavnog programa imenovana je Sandra Perović.

1 / 3 Foto: A.K./ATAImages

– Drago mi je što je ona izabrana. Ima iskustvo, bila je i moja zamenica, i verujem da će dobro obavljati posao – navodi Kovačević.

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Radio-televizije Srbije sem Perovićke, imenovan je i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa, Vladimir Kecmanović, a na mesto vršioca dužnosti Obrazovno-naučnog programa izabrana je Vesna Pavliček.

Ko je Sandra Perović?

Sandra Perović je srpska filmska kritičarka i novinarka Radio Televizije Srbije, TV autorka i urednica.

Perovićeva je osnovno i srednje obrazovanje završila u Beogradu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Radila je u Redakciji filmova i TV serija Radio-televizije Srbije, gde radi kao novinar, filmski kritičar, autor specijalizovanih filmskih emisija. „Velika iluzija“, Hronike FEST-a, Festivala autorskog filma, dokumentarnog film.

Reporterka je i autorka filmskih segmenata u centralnoj informativnoj emisiji Radio Televizije Srbije, "Dnenviku" i "Kulturi dnevniku".

Pokriva srpske filmove i autore koji predstavljaju kulturu Srbije.

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.