SNEŽANA (49) IZ VRANJA SVAKI DAN OČEKUJE POZIV ZA TRANSPLANTACIJU KOJI ŽIVOT ZNAČI: Pomozimo joj da dobije BITKU!
Snežana Stanković, Foto: Budi human, Privatna arhiva

1447 na 3030

SNEŽANA (49) IZ VRANJA SVAKI DAN OČEKUJE POZIV ZA TRANSPLANTACIJU KOJI ŽIVOT ZNAČI: Pomozimo joj da dobije BITKU!

Snežana svaki dan provodi u nadi da će sa druge strane "žice" čuti da se donor pojavio. Kako bi odmah započela proces transplantacije, neophodno je da na računu ima 8,8 miliona dinara

Objavljeno:

Snežana Stanković (49) iz Vranja već 16 godina neumorno vodi bitku za zdravlje.

Kada je rodila ćerku 2007. godine, nakon carskog reza i sepse, otkazao joj je levi bubreg i odstranjena materica.

Sve do 2016. godine, Snežana je vodila normalan život sa jednim bubregom. Redovno je išla na kontrole i vodila računa o ishrani.

Međutim, devet godina nakon odstranjivanja organa, i desni bubreg je počeo da otkazuje, da bi 2020. godine u jeku pandemije korona virusa, potpuno otkazao funkciju. Jedina mogućnost koja je davala nadu za život bila je dijaliza.

Snežana Stanković
Snežana Stankovićfoto: Privatna arhiva

Uprkos dijalizi i lekovima, često su se dešavale velike oscilacije u padu krvne slike i imuniteta.

Proces hemodijalize Snežana je sve teže podnosila, jer je već u stadijumu kada njen organizam prestaje da reaguje na date terapije.

Čekajući donora

Snežana nema živog donora, jer su joj roditelji preminuli a sestra je srčani bolesnik.

Zato je prinuđena da šansu potraži među kompatibilnim donorima u inostranstvu.

Nalazi se na listi čekanja za transplataciju. Međutim, kadaverične transplantacije (kada se organ donira u slučaju moždane smrti) u našoj zemlji kao da stoji u mestu.

Sredstva su joj potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i putne troškove.

Snežana Stanković
Snežana Stankovićfoto: Privatna arhiva

Ova hrabra žena je prinuđena da šansu potraži u inostranstvu, odnosno u Belorusiji gde su joj nedavno uradili potrebne analize.

Troškovi lečenja iznose oko 8,8 miliona dinara, a poziv koji menja sve može da dobije svakog trenutka. Zbog toga je veoma važno da raspoloživa sredstva ima na računu kako bi transplantacija mogla odmah da se obavi.

S obzirom na to da visoke troškove lečenja i transplantacije ne može samostalno da pokrije, deo je fondacije "Budi human" od februara ove godine.

Do sada je prikupljeno 47 odsto potrebne sume.

Kako bismo saznali kako je Snežana sada i kako teče prikupljanje novca za transplantaciju, razgovarali smo sa njenog ćerkom Teodorom.

- Mama se trenutno dobro oseća. Stavili su je na listu za transplantaciju i sad samo čekamo da se pojavi donor, a i da mama ima prikupljen novac. Treba joj još 2.700.000 dinara. Što se tiče donora nikad se ne zna, ima slučajeva da su ljudi za mesec imali transplataciju, a ima slučajeva i da čekaju dosta dugo. Nadamo se da ćemo brzo da sakupimo novac, rekla je Teodora za Espreso.

Snežana je samohrana majka dve ćerke. Osoba je koja je uvek sa osmehom na licu pomagala svima, a sada je njoj potrebna naša pomoć.

Za Snežanin osmeh i novi život!

Pomozimo Snežani!

Pošalji broj 1447 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001614904-02

Uplatom na devizni račun: 160-6000001616175-69

BAN: RS35160600000161617569

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Snežana Stanković
Snežana Stankovićfoto: Budi Human

Bonus video:

01:37

NA LICITACIJU PONUDILA ŠTA JE IMALA: Gest kakav Srbija do sad NIJE VIDELA! Dala DŽAK KUKURUZA da Željana prohoda KURIR TELEVIZIJA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.