SUTRA NAS OČEKUJE PAKAO: Temperatura do 36 STEPENI, ali je moguća i 1 OPASNA POJAVA
Leto, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

SUTRA NAS OČEKUJE PAKAO: Temperatura do 36 STEPENI, ali je moguća i 1 OPASNA POJAVA

Sutra jutarnja od 16 stepeni, najviša dnevna do 36

Objavljeno:

Petak će biti najtopliji dan od početka juna. Osveženje, veoma izraženo, stiže krajem dana. Vazdušni pritisak biće u padu, posle podne oblačnost će zahvatiti severozapad Srbije, a tokom noći i ostale predele.

Biće uslova i za vremenske nepogode. Za kratko vreme može pasti 20 -30 l/m2 kiše. Dok oblaci ne stignu biće sunčano i veoma toplo, a zatim, pad temperature za 10 stepeni. Sutra jutarnja od 16 stepeni, najviša dnevna do 36. U Beogradu tropski topla noć, ujutru 24 stepena. Dan sunčani i 36 u najtoplijem delu dana. Uveče pljuskovi i grmljavina.

Pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i u toku noći ka suboti jače prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Leto
Letofoto: Emilija Jovanović

Lokalno su moguće i nepogode u vidu grada i veće količine padavina za kratak vremenski period. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne na severu u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša od 33 do 36 stepeni.

Upozorenja: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 90%. Lokalna pojava grmljavina sa gradom, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17m/s, verovatnoća 80%. Količina padavina veća od 10 l/m² za 3h, verovatnoća 80%.

Bonus video:

07:35

METEOROLOG OTKRIO DAN KADA STIŽE LETO I UPOZORIO: Opasnost se krije iza oblaka, tokom sledeće nedelje ne zaboravite na OVO (video)

(Espreso/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.