LAIJA JE ZBOG ANDRIJE IZ BARSELONE DOŠLA U SMEDEREVSKU PALANKU: Za Srbe ima da kaže samo jednu jedinu stvar, AU
Laija Baskez i Andrija, Foto: Printscreen/Tik-Tok/Laganosp

ŽIVOTNA PRIČA

LAIJA JE ZBOG ANDRIJE IZ BARSELONE DOŠLA U SMEDEREVSKU PALANKU: Za Srbe ima da kaže samo jednu jedinu stvar, AU

Nakon turističke posete Beogradu pre nekoliko godina, a potom i poznanstva i održavanja kontakta s Andrijom, Laija je s njim otišla na Zlatibor

Objavljeno:

Laija Baskez je Špankinja koja se iz Barselone preselila u Smederevsku Palanku zbog dveju ljubavi - prema Andriji i prema komplet lepinji.

Nakon turističke posete Beogradu pre nekoliko godina, a potom i poznanstva i održavanja kontakta s Andrijom, Laija je s njim otišla na Zlatibor, probala komplet lepinju i od tada njen život se menja iz korena.

Ova mlada žena se preselila u Srbiju, gde je razvila ugostiteljski biznis, te sada pravi i prodaje komplet lepinju, a pored toga je i influenserka, koja ima svoj Jutjub i TikTok kanal, gde redovno objavljuje snimke, te je tako u jednom od njih ispričala i svoju zanimljivu priču o preseljenju u Srbiju i ljubavi s Andrijom.

- Ja sam iz Barselone, Andrija je iz Smederevske Palanke. Pre pet godina sam došla u Beograd, nisam znala nikog. Samo sam uzela torbicu, kartu i došla na leto da vidim kakva je Srbija. Bila sam u Beogradu nedelju dana i šetala sam svuda. Bilo mi je toliko lepo da sam rekla da neću da se vraćam u Španiju, ali morala sam. Kad sam se vratila u Španiju, rekla sam da ću svake godine da dolazim u Beograd kad dolazi lepo vreme. I tako sam počela da pratim turističke Instagram stranice iz Beograda. Jedan dan mi izađe fotografija hrama Svetog Save i pet minuta gledam i ne mogu da verujem kako lepa slika. Uzela sam tu sliku i bojavila na svom profilu - ispričala je ANđela, koja u tom trenutku nije ni slutila da će upravo ova fotografija za nju biti sudbonosna.

- Posle nekoliko minuta neki Andrija Mitrović mi piše neke poruke i kaže "E, zdravo, video sam da si stavila slike od hrama Svetog Save na svoj profil, ali po tvom imenu vidim da si Šankinja, jel tako?" I onda smo krenuli da pričamo mnogo i pošto sam videla da je on super, rekla sam mu da dolazim u Beograd uskoro i da bih volela da popijemo kafu.

Međutim, kad je došla u Beograd, ostala je razočarana.

- Kad sam došla u Beograd, pisala sam mu poruke da se vidimo, upoznamo, da pijemo kafu i on meni kaže da je na Zlatiboru na poslu i da ne može da dođe. Ja se razočarala jer ne znam nikog u Srbiji, ali kažem - nema veze, mogu ja sama da budem, ali on mi kaže da odem u hram Svetog Save u petak u pet sati, da će tu biti njegova sestra i da hoće da mi pošalje poklon. Ja odem u hram Svetog Save i vidim njegovu sestru s cvetom i poklonom i kad mi je dala poklon, ja sam počela da plačem, ali sam se vratila u Barselonu, a da nisam upoznala Andriju.

Tu se njihov kontakt nije prekinuo, naprotiv, intenzivirao se.

- Vratila sam se u Španiju toliko tužna što ga nisam upoznala, ali svakog dana smo nastavili da pričamo. Zvali smo se preko telefona, preko poruke i tako smo bili oko tri-četiri meseca, dok u jednom trenutku nismo rekli "Šta je bre ovo, ajde da se upoznamo lično". Ja ga pitam da li bi došao kod mene u Barselonu da mu pokažem znamenitosti, Barselonu. Želela sam da on dođe kod mene da se upoznamo, da ja malo učim srpski, da on uči španski... Toliko smo dugo pričali i shvatila sam da je super čovek, pa sam želela konačno da ga upoznam - ispričala je Laija, te opisala kako je izgledao njihov prvi susret.

- Kad sam ga dočekala na aerodromu, zagrlili smo se i osetila sam mnogo lepu energiju. Pitala sam se šta mi se dešava. Bili smo zajedno 20 dana u Barseloni, ali kad je trebalo da se vrati kući - drama. On plače, ja plačem, ali nema druge opcije. Tri-četiri meseca nismo mogli da se vidimo, samo preko poruke i preko video poziva i bilo je malo teško. Posle nekoliko meseci ja sam za svoj rođendan došla u Srbiju na tri-četiri dana i tada smo bili na Zlatiboru i tu sam prvi put probala komplet lepinju. Dan pre nego što je trebalo da se vratim u Barselonu, bili smo u Smederevskoj Palanci i bila sam očajna što tamo nema komplet lepinje i tada sam shvatila da obožavam komplet lepinju, volim Srbiju, obožavam da spremam hranu, tu mi je Andrija i tako smo sada tu - Smederevska Palanka i komplet lepinja - poentirala je Laija s osmehom na licu.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.