APOKALIPTIČNE SLIKE IZ ADRANA: Meštani cele noći SPAŠAVALI DOMOVE, na snazi je i VANREDNA SITUACIJA! (FOTO)
Adran, Foto: RINA

haos

APOKALIPTIČNE SLIKE IZ ADRANA: Meštani cele noći SPAŠAVALI DOMOVE, na snazi je i VANREDNA SITUACIJA! (FOTO)

"Očaj i katastrofa da jedna mala rečica ponovo poplavi čitavo selo"

Objavljeno:

Selo Adrani kod Kraljeva nakon izlivanja lokalne rečice ponovo se našlo pod vodom, a poplavljeno je oko 50 kuća. Meštani su čitavu noć bili budni, kako bi spašavali domove od vodene bujice.

- Isto ovako se desilo i u junu 2019. godine. Očaj i katastrofa da jedna mala rečica ponovo poplavi čitavo selo. Još jedna neprospavana noć je iza nas. Do nekih devet sati sve je bilo u redu. Potom je voda sve više počela da nadolazi,sva sreća što smo bar nešto uspeli da spasimo postavljajući džakove, kaže za RINU meštanin Dragomir Marković.

1 / 6 Foto: RINA

Usled obilnih padavina jutros je uvedena vanredna situacaiju i na celoj teritoriji opštine Arilje. Najkritičniji su atarski i nekategorisani putevi, a pojavila su se i klizišta koja su napravila nanose na putevima zbog čega su oni neprohodni.

- Po stupanju na snagu vanredne situacije obavestili smo sve subjekte od značaja a i mehanizacija je na terenu. Ekipe su na terenu procenjuju štetu i gde treba da se pošalju mašine kako bi se nanosi otklonili i kako bi se uspostavila normalizacija. Čekamo da prestane kiša, da obiđemo celu opštinu. Imamo još jedan problem a to je početak berbe malina i to nas je navelo da uvedemo vanrednu situaciju, jer sugrađanim moramo da obezbedimo prohodne puteve kako bi došli do svojih imanja”, kazao je prvi čovek opštine Predrag Maslar.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.